6.KOLO FNL FK PARDUBICE : MFK F-M 1:0 ( 0:0 )

19.09.2014 07:48

SOBOTA 13.9.2014 10:15

FK PARDUBICE - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  1:0 (0:0)
VIDEO ....
TISKOVKA ....
 
Branka: 55. Hašek ( z postavení mimo hru ? ) 1:0
Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Mokrousch
ŽK: Bederka – Matúš, Zapalač
Diváci: 720.
FK Pardubice: Frydrych – V. Kakrda, Vencl, Bederka, Vondra – Hašek, Kudrna, Jeřábek, Fousek (80. Jarosz) – Fusek (66. Nečas), Fikejz (45+1. Klátil). Trenér: Martin Hašek.
Frýdek-Místek: Mihalek – Uvíra, Žídek, Literák, Švrček (71. Ďurica) – Talián, Vašenda, Mozol, Zapalač (85. Silveira) – Halaška (56. Milunović), Matúš. Trenér: Vladimír Goffa.
 
Domácí, posílení o vítězství v Karviné, ale zklamaní po vyřezení z poharu v Domažlicích, začali podstatně lépe, než náš tým. Ve 12. minutě si první ostrý zákrok připisuje Mihálek a o tři minuty později se ocitl v gólové šanci Hašek, ale Mihálek ho skvěle vychytal. To bylo na dlouhé minuty vše, a to nejen ze strany domácích, ale i ze strany hráčů MFK. Přitomní diváci se tak ani nemohli divit, že poločas skončil bez branek a fotbal plakal.
Na naší straně přeci jen ve druhé půli přišlo zlepšení, ale do zaslouženého vedení šly Pardubice. Inkasovaná branka hodně připomínala branku z pohárové bitvy s Baníkem Ostrava. Naši hráči rovněž zahrávali rohový kop, odraženy míč se dostal k Halaškovi, který zpětnou přihrávkou hledal Vašendu, jenže nepřesně a byl z toho smrtící brejk na jehož konci byl uspěšný střelec Hašek. Pardubice se tím tak v 55. minutě ujaly vedení 1:0. Pojistku pardubického vedení měl na hlavě v 59. minutě Kakrda, ale naštěstí trefil jen boční síť. Trenér Goffa po vyměně utočníků, kdy Halašku vystřídal Miluninovič, posílil v 71. minutě ofenzívu, misto obránce Švrčka poslal slovenský kouč na hřiště ofenzívně laděneho Ďuricu. V 79. minutě se k odraženému míči za hranici šestnáctky dostal Zapalač, ale jeho gólová dělovka byla na poslední chvíli zblokována hradbou pardubičáků na roh. I domácí Kudrna pálil v 81. minutě na bránu Mihálka, ale ten jeho střelu vytěsnil na roh. Na tradiční vzájemnou remízu 1:1 mezi Pardubicemi a MFK (v loňské sezoně se vždy body dělily po vysledku 1:1) bohužel nedošlo, protože nejdříve v 85. minutě Matúšova střela jen těsně minula Frydrychovu bránu a Mozol dokonce o minutu později trefil hlavou tyč. V nastaveném čase z ideální standardky Matúš trefuje jen připravenou náruč Frydrycha, a tak Lipina po třech utkáních, kdy nenašla přemožitele, musela zkousnout třetí porážku v této sezoně. Nutno podotknout, že zcela zbytečnou!  V dalším kole přivítáme doma Viktorku Žižkov, která touží po návratu do Synot ligy.
 
Vladimír Goffa : "Zklamání a smůla. Tak těmito dvěma slovy by se daly stručně charakterizovat naše pocity po zápase v Pardubicích. Zklamání proto, jelikož jsme zaostali za našimi posledními výkony, které měly stoupající tendenci. A smůla proto, že v 85. minutě střílel Matúš těsně vedle a o chvíli později po parádním centru hlavičkoval Mozol pouze do tyče. I trenér Hašek po utkání konstatoval, že jeho tým uhrál tři body s dávkou štěstí.Na začátku zápasu nás při dvou šancích soupeře podržel brankář Mihalek. Očekávali jsme, že se poté nadýchneme k náporu, jenže naše hra byla bez nápadu, málo kreativity a úplně bez koncovky. Perníkáře jsme sice do vážnější akce nepustili, ale nám vázla spolupráce ve středu pole. Nedařilo se nám ohrozit soupeřovu bránu, centry byly neadresné.
Zápas měl sice remízový průběh, bohužel jsme při našem rohovém kopu udělali chybu a domácí nás z brejku potrestali. Z naší strany byla nejlepší asi poslední dvacetiminutovka, kdy jsme přešli na rozestavení 3-5-2. Útočili jsme na branku soupeře, za kterou nás povzbuzovali naši fanoušci. Bohužel závěrečný tlak kýžené vyrovnání už nepřinesl.
Ihned na pondělním tréninku jsme si v kabině řekli chlapské slova s odhodláním, že budeme celý týden tvrdě pracovat, abychom se dobře připravili na víkendový zápas proti Viktorii Žižkov. S lehkým tréninkem začal Uškovič a pevně věříme, že se plně uzdraví také Pribula. Bohužel z kádru nám teď vypadnou Silveira s Hyklem, kteří se vykartovali v zápasech farmy a dorostu. Na lídra soutěže se moc těšíme. Jsem přesvědčen, že před pěknou návštěvou zamakáme, a že první celek druhé ligy to bude mít u nás nesmírně těžké."
 
Martin Blahuta :"  Do vedení šli zaslouženě domácí,ale my jsme si za závěr utkání zasloužili vyrovnat !  Při inkasované brance to zavánělo ofsaidem,ale na to se vymlouvat nemůžeme,udělali jsme stejnou chybu jako s Baníkem! Naši fanoušci ne náhodou vyvolávali po utkání Petra Literáka,byl podle mého názoru našim nejlepším hráčem v tomto utkání ! 
 
Martin Uvíra :"Dle mého remízové utkání, které dopadlo štastněji pro domácí tým. Po našem rohu se nám nepodařilo zachytit brejk soupeře a dostali se do jednobrankového manka. My poté nevyužili šance, které jsme na srovnaní stavu měli, nastřelili tyč apod.....věřím, že v domácím zápase proti Viktorce Žižkov se nám povede mnohem lépe a utkaní dotáhneme do vítězného konce!!! "
 
Petr Zapalač:" Dnes jsme nastoupili proti těžkému soupeři, který na tom byl kondičně velice dobře. Ale taky si myslím že to byl zápas spíše na remízu. Bohužel ho rozhodl jedinny gol. V závěru jsme si vytvořili několik dobrých střeleckých přiležitostí, ale na to abychom si odvezli nějaké body to bylo málo. FNL je velmi vyrovnana a hold budeme muset ztratu 3 bodů odčinit v dalším zápase proti Žižkovu, na který si určitě věříme. Navíc budeme hrát v domácím prostředí, kde nas naši skvělí fanoušci ženou vždy za vítězstvím!!! A tímto bych chtěl poděkovat fanouškům kteří nás jeli podpořit až do Pardubic. Všichni si toho velmi vážíme.  
 
Fotogalerie 1 ....  Fotogalerie 2 ....
WEB. Pardubic .... WEB. FNL .... WEB. Deníku ....
Souhrn 6.kola FNL ....
 
Pardubice – Fr.-Místek 1:0

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode