9.KOLO FNL MFK F-M : VARNSDORF 0:1 ( 0:1 )

04.10.2014 21:50

SOBOTA 4.10. 2014 16:00

Frýdek-Místek - Varnsdorf 0:1 ( 0:0 )

Branka: 79. Breite 0:1
Rozhodčí: Váňa - Kožár, Caleteka
ŽK: Zieris, Daníček, Filip, Porcal
Diváci: 1854.
Frýdek-Místek: Mihálek - Uvíra, Žídek, Literák, Švrček - Talián, Mozol, Vašenda, Zapalač ( 75.Pribula ) - Hykel (46. Halaška), Matúš. Trenér: Goffa.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Novotný (32. Filip), Kouřil - Breite, Janoušek, Daníček, Jurča (56. Schubert), Landovský - Rudnickij, Martan (64. Djurdevič). Trenér: Frťala.
 
Karty před dnešním utkáním devátého kola FNL byly rozdány jasně, pokud bychom zvítězili nakoukli bychom už do horní poloviny tabulky, ale v opačném případě bychom se raději museli dívat na celky, které budou hrát o záchranu. A dlouho to vypadalo na neutrální možnost a to remízu, jenže …….. !
Nemastný,neslaný zápas z obou stran,ve kterém dominovaly obrany vybočil ze svých kolejí poprvé už v 10.minutě,ale trestňák Zapalače bohužel minul cíl jen o pár centimetrů. Z hostujícího celku šel po zhlédnutí sestřihu z utkání Varnsdorf : Znojmo ....  strach,ale ve Stovkách toho příliš směrem dopředu nepředvedli,snad jen ve 13.minutě po brejku Breiteho našim fanouškům zatrnulo,ale střela netrefila Mihalkovu bránu. Zapalačův střelecký pokus ze dvacáté minuty se rovněž mezi tyče nevlezl. Ve 26.minutě si nepochopitelně rozehráli Zapalač s Mozolem trestný kop,levák Zapalač přihrál pravou nohou míč na Mozola a ten levou slabší nohou netrefuje bránu kapitána Porcala. Ve 35.minutě si překvapení v naší sestavě ještě ne osmnáctiletý Hykel si připisuje první druholigovou střelu na bránu,na gólovou radost si však Tomáš ještě musí počkat,ale odehrál skvělý poločas. Ještě do poločasu se diváci pobavili nad krásně střihnutými nůžkami hostujícího Jurči,ale stav 0:0 už se nezměnil.
Mladíčka Hykela nahradil do druhého dějství zkušený Halaška, ale ani tomu se nepodařilo přepsat lipinské dějiny brankou do sítě Varnsdorfu ( v loňské sezóně jsme gól nedali – porážka 0:1 a remíza 0:0 ) ! V 50.minutě mohlo už být na frýdecké poměry v prořídlých Stovkách veselo,jenže Literák nezužitkoval nezištnou přihrávku Uvíry v branku a tak stav 0:0 trval i po této stoprocentní gólovce našeho kapitána.V 53.minutě jen hostující Janoušek protáhl pozorného Mihalka.V 60.minutě nejsvětlejší moment v utkání Halašky,který se zbavil u lajny Kouřila nikdo nepřetavil  jeho centr v branku.V 61.minutě po skrumáži před bramkou Porcala bylo olíznuto břevno hostující brány.Čerstvý otec Mozol se snaží oslavit nejen své narozeniny,ale i narození syna Damiana brankou,ale jeho dalekonosná střela v 72.minutě míří vysoko nad. Vše tedy směřuje k bezbrankové remíze,ale nepokrytý odražený míč napálil Breite přesně a Vansdorf se v 79 minutě ujímá vedení 0:1 ! Trenér Goffa okamžitě reaguje hrou vabank,kterou naštěstí netrestá v 84.minutě Schubert. Alespoň remíza pro náš tým se však nekoná,v závěru totiž Pribula po přihrávce Žídka posílá míč do ochozů a Matúš po centru Literáka jen do náruče Porcala. Ztracené body z dnešního utkání se tak pokusíme získat v dalekém Sokolově a že to není nemožné víme z loňského jara .... !
 Martin Blahuta : „ Typický remízový zápas se šťastným koncem pro Varnsdorf ! Více bych to nechtěl komentovat !“
 
SOUHRN 9.KOLA FNL ( MF DNES ) ....
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode