DOROST VÁLCOVNY F-M - 1986/87

29.12.2012 21:26

 

 

Z archivu Martina Blahuty – Válcovny F-M : Slezan F-M
 
Poslední vzájemné mistrovské utkání mezi dorosteneckými celky Válcoven a Slezanu se odehrály v ročníku 1986/87 a to v krajském přeboru,jelikož oba celky v ročníku 1985/86 společně s Novým Jičínem sestoupily z 2.ligy ! Do 1.ligy tehdy postoupil Gottwaldov .
 
16.8.1986 1.kolo KP
SLEZAN F-M : VÁLCOVNY F-M 1:2 ( 1:2 )
 
Branky VP :  Plucnar a Juroš
Sestava VP : Hill – Raška,Blahuta,Komenský,Cebula – Chovančík,Aleš Chýlek,Petr Chmel – Plucnar,Juroš,Roháček
Střídání 70. Chovančík – Havlák
                 75. Roháček – Podracký
Trenéři : Otakar Lipina a Jarda Řezáč
Masér : Olda Florián
 
Martin Blahuta : přestože už to je 26 let, ten zápas si vybavuji úplně přesně , hrálo se za úmorného vedra. Slezan tehdy trénoval pan Košťál,kterého po sestupu právě z Válcoven odvolali,takže nás dobře znal , i díky tomu to bylo velice prestižní utkání ! Vše podstatné se událo v prvním poločase,vedli jsme 2:0 díky brankám Plucnara a Juroše,Slezan v závěru poločasu snížil myslím brankou Vokouna na 2:1, v té době mě zrovna ošetřoval za lajnou náš legendární masér Florián J !Ve druhém poločase jsme s vypětím všech sil cenný výsledek udrželi a oslava vítězství se konala v lískoveckém kulturáku na zábavě :) ! Ve druhém kole nás čekal další těžký soupeř – Nový Jičín a přestože jsme vedli brzy 2:0, soupeř v poslední minutě vyrovnal na 2:2 a potom už to šlo s námi z kopce a podzim jsme dohráli s bilancí : 13 3 6 4 15:18 12 ! Naše branky dali Juroš 4,Blahuta,Cebula a Plucnar po dvou a jednu branku přidali Komenský,Chovančík,Sopuch,Chmel a Chovanec . Ani minutu na hřišti nechyběli Hill,Plucnar,Cebula a Blahuta, celkem do hry zasáhlo 19 hráčů !
 
Kádr VP v této sezóně :
Brankáři : Alan Hill,Radim Uherek,Petr Jursa
Obránci : Kamil Raška,Martin Blahuta,Zdeněk Cebula,Petr Chmel,Vlastimil Komenský,Radek
                Myška,Marek Špok,Roman Šokola
Záložníci : Pavel Plucnar,Igor Juroš,Zdeněk Chovančík,Robert Šafner,Radim Havlák,Aleš Chmel,
                Dalibor Kahánek
Útočníci : Tomáš Roháček,Aleš Chýlek,Mirek Chovanec,Luboš Krpec,Pavel Podracký,Martin Sopuch
Trenéři : Otakar Lipina,Jarda Řezáč
Masér : Olda Florián
 
Jarní boje v roce 1987 Válcovny začaly skvěle, vyhrály v Litovli 2:1 ( Juroš,Plucnar ) a doma porazili svěřenci trenérů Lipiny a Řezáče ŽDB Bohumín 3:0 ( Juroš,Plucnar,Šokala ) a dostali se před derby na dostřel Přerova a právě Slezanu ! A 12.dubna 1987 za hustého sněžení se v „kleci“ na Stovkách odehrálo poslední derby !
 
12.4. 1987 16.kolo KP
VÁLCOVNY F-M : SLEZAN F-M 0:1 ( 0:0 )
Sestava VP : Hill – Raška,Blahuta,Komenský,Šokala – Chovanec,Kahánek,Cebula – Plucnar,Juroš,Šafner
Střídání :  65. Chovanec –Chýlek
                 75. Kahánek – Chovančík
Martin Blahuta : i toto utkání vidím jako by to bylo včera, hřiště bylo na hranici regulérnosti,sněžilo a byla strašná zima ! Potřebovali jsme nutně vyhrát a dělali jsme pro to všichni maximum,ale Slezan dal asi 15 minut před koncem po rohu gól , dal ho myslím Mrázek. Snažili jsme se vyrovnat, já trefil po střele z dálky tyčku, měli jsme i další šance, ale bohužel Slezan vyhrál a v tom roce postoupil do 2.ligy i díky vítězství v dalším kole nad Přerovem 1:0 z vymyšlené penalty po nekontaktu metr mimo pokutové území na slezanské škváře ! V dalším roce dokonce Slezan postoupil i do 1.ligy ! Derby tak už nikdy v dorosteneckých kategoriích nebyly a je to velká škoda ! A proto se moc těším na to silvestrovské :) !

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode