FINÁLE KRAJSKÉHO POHÁRU - FK STAŘÍČ : OLDŘIŠOV 2:3 ( 1:1 )

14.06.2018 09:57

STŘEDA 13.6.2018 17:00

               FK STAŘÍČ : SK MORAVAN OLDŘIŠOV 2:3 ( 1:1 )
    
Branky:    27. Quitt ( penalta )    1:0
                42. Droppa                  1:1
                70. Bořucký                 1:2
                81. Žídek                     1:3
                87. O.Baran ( Quitt )    2:3
            
Rozhodčí :  Sivera – Jurček, Szwed ....
Diváci :  150
      
Smetana – Krpec, Jukl, Kocich, Michna – L.Baran, Vandas, Strakoš, Trčka - Pešek , Quitt
Střídání :    72. Pešek – Musálek
                  78. Strakoš – Hradil
                  83. L.Baran – O.Baran    
                  85. Trčka - Morys        
Trenér : Martin Blahuta  Asistent : Tomáš Kautský  Vedoucí : Jiří Baran
     
                     Finále krajského poháru se uskutečnilo na neutrální půdě v Šilheřovicích. Favorit utkání Oldřišov slavil postup do KP a FKS slavil taky, ale „jen“ záchranu v OP.  Oldřišov se do finále dostal přes Jakubčovice ( 6:1 ) a Staříč přes Věřňovice, díky čtyřem proměněným penaltám po nerozhodném výsledku 0:0.
                    Do utkání tentokrát hráči FKS vstoupili s rozestavením 4 – 4 – 2, střed zálohy vyztužil D.Strakoš. Do 13.minuty si oba celky připsaly po dvou střeleckých pokusech, ale na straně Staříče to byly střely mimo bránu od Trčky a Michny, soupeřovy pokusy byly přesnější, ale Smetana si s nimi lehce poradil. A v 16.minutě stařičskému golmanovi pomohlo po závaru břevno.Skálopevná obrana v čele s kapitánem Juklem pracovala skvěle a tak i přes tlak soupeře jsme stále drželi naději na velký výsledek. A ve 27.minutě se nadějný dorostenec Krpec ( hostuje z Chlebovic ) z pozice pravého beka prokličkoval do pokutového území, byl faulován a Quitt z nařízené penalty otevírá skóre nadprůměrného utkání 1:0. Vítěz 1.A. třídy Oldřišov byl situací na hřišti zjevně zaskočen a tak hrozil převážně  z trestných kopů. Ve 39.minutě byl k vidění fotbalový zážitek, to Brunclík ze 30 ti metrů napálil míč, který ze šibenice vytáhnul famózně Smetana. Do kabin se šlo přece jen za zaslouženého stavu 1:1, to se hlavou ve 42.minutě prosadil Droppa.
                   I druhý poločas si Oldřišov vytvářel jednu standartku za druhou, ale Brunclík jen těsně minul a Fišer trefil tyč. V 60.minutě střílený centr Trčky málem skončil v síti, ale brankář Anděl ho s námahou vytěsnil na roh. A potom se mohlo schylovat k senzaci, Strakoš vysunul do gólovky Peška, ale ten v samostatném nájezdu místo kličky a zakončení do prázdné brány volil střelu, kterou lapil brankář Oldřišova Anděl. A místo vedení 2:1, je v 70.minutě po brance Bořuckého stav 1:2 pro Oldřišov. Pro zranění odstoupili Pešek se Strakošem a v tomto utkání hosté navyšují Žídkem v 81.minutě na 1:3, protesty hráčů FKS, že branka byla docílena po útočném faulu nebyly u rozhodčího Sivery vyslyšeny. Ani tento stav a pouhých deset minut do konce utkání nezlomilo svěřence trenéra Blahuty v odhodlání se ještě pokusit o zvrat. V 87.minutě bojovník Quitt propasíroval míč na střídajícího Ondru Barana a ten v těžké pozici snižuje na 2:3. V závěru jsme hráli už na 4 utočníky, ale vyrovnat se nám už nepovedlo. Vítězem poháru a účast v předkole MOL Cupu si tak zajistili hráči Oldřišova, ale Staříč byť hraje o tři soutěže níž, zaslouží VELKÉ UZNÁNÍ, byl to velký zápas, na který budou hráči FKS dlouho vzpomínat.
Martin Blahuta : „ Kluci podali opravdu heroický výkon, je velká škoda, že jsme vedení 1:0 neudrželi do poločasu a ještě větší smutek  byl ,že za stavu 1:1 Martin Pešek svůj nájezd neproměnil, to by už soupeř neotočil, o tom jsem přesvědčen. Slova uznání od soupeře, od předsedy OFS F-M Zdenka Dudy, od Karla Kuly i od sekretáře svazu pana Janoška potěšily, ale více mě hřeje výkon VŠECH hráčů, ten byl opravdu výborný“
Zdeněk Duda ( předseda OFS F-M ) : "Nejen já, ale celý výkonný výbor Moravskoslezského fotbalového kraje jsme byli mile překvapeni oboustranně kvalitním výkonem obou finalistů. Byl to napínavý zápas hodný finále. Nebyl poznat rozdíl od nového soutěžního ročníku celých 3 tříd. Vždyť Staříč se definitivně zachránil v okresním přeboru před pár dny, zatímco soupeř už oslavil vítězství v 1.A. třídě postupem do krajského přeboru! Chtěl bych tímto poděkovat všem hráčům Staříče, jejich realizačnímu týmu i perfektně povzbuzujícím fanouškům Staříče, kteří svým hráčům připravili skvělou atmosféru za vzornou reprezentaci fotbalu v okrese Frýdek-Místek." 

Karel Kula ( předseda KFS ) : Finále krajského poháru nabídlo velice zajímavé utkání, ve kterém obě mužstva hrála od první minuty s obrovským nasazaním. Zápas měl až do poslední minuty vysoké tempo. Favoritem utkání byl Oldřišov, ale na hrací ploše to nebylo k rozeznání. Viděli jsme pět krásných branek, jedna byla z pokutového kopu, který byl bezpečně proměněn. Utkání se mi opravdu líbilo a určitě se muselo líbit i fanouškům obou mužstev, kteří vytvořili velice dobrou atmosféru tohoto duelu. Myslím si, že i mladí rozhodčí odvedli velice kvalitní výkon. Poděkování  z mé strany patří všem lidem, kteří se podíleli na organizaci tohoto finále, oběma mužstvům, rozhodčím i fanouškům.

FOTOGALERIE Z FINÁLE POHÁRU ....

 



    

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode