FNL 1.KOLO MFK F-M : SFC OPAVA 2:3 ( 1:0 )

06.08.2014 08:15

SOBOTA 2.8.2014 17:00

MFK F-M: SFC OPAVA 2:3 ( 1:0 )
VIDEO ....
 
Branky :  45.+ 1 Matúš ( Mozol ) 1:0
               50. Čelůstka                  1:1
               58. Ševčík                     1:2
               64. Dvorník                   1:3
               82.Uškovič ( Žídek )      2:3
 Rozhodčí: Proske – Pochylý, Caletka
 ŽK: Ďurica, Žídek – Mrázek, Dvorník, Mikula, Metelka
 ČK: 90. Ilko (Frýdek-Místek)
 Diváci: 3 612.
 MFK Frýdek-Místek: Prepsl – Ilko, Uvíra, Literák, Švrček –Žídek – Pribula ( 63. Talián) , Ďurica (66. Uškovič), Mozol (79. Vašenda) ,Zapalač -  Matúš
Slezský FC Opava: Květon - Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Vavřík (83. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik (90. Machálek) – Kuzmanović (45. Mrázek)
 
V ligové atmosféře se hrál v prvním poločase třetiligový fotbal ! Až v 16.minutě nejlepší hráč prvního poločasu Literák získal na Kuzmanovičovi míč, rozehrál velkou akci po ose Zapalač – Matúš,ale střelec první branky z Brumova poslal svou hlavičku mimo tyče Květoně . Obrany obou celků v prvním poločase dominovaly ,takže šancí bylo jako šafránu , ale snad ta jediná skončila k radosti modrobílých barev v síti, v čase 45 + 1 po přiťuknutí Ilka centruje Mozol a Maťo Matúš „prekabátil“ opavskou defenzivu a Lipina gólem do šatny vede 1:0 ! 
Lipina nechtěla ve druhém poločase jen bránit hubené vedení a už v 50 sekundě ohrozil znova Matúš Květoně ! O vedení Goffova parta přišla už v 50.minutě,levý bek Čelůstka se nepochopitelně objevil až na opavském hrotu a počínal si jako kanonýr 1:1 ! V 55.minutě liknavost s odkopem Literáka nepotrestal díky famóznímu zákroku Prepsla střídající Mrázek ! O minutu později náš útočník Matúš vykopáva z malého čtverce střelu opavské ofenzivy ! To co se SFC nepodařilo v rozmezí 55 – 57.minuty se daří v 58.minutě Ševčíkovi a bývalý Ostroj a poté Kaučuk vede ve Stovkách 1:2 ! Když v 64.minutě nikým neatakovaný Dvorník po standartní situaci zvyšuje na 1:3 tak se zdá,že je po zápase ! Jenže opak je pravdou,Lipina vrhá vše do útoku, pomáháji tomu i příchod Taliána a Uškoviče a právě v týdnu zraněný Uškovič v 82.minutě snižuje na 2:3. Gól Uškoviče jen ukazuje že „prauda víťazí „ faul na Matúše  minutu před tím byl penaltový,jenže sudí Proske to nevidí nebo nechce vidět ! V přemíře snahy chybuje Literák v 88.minutě ( slyšel hvizd rozhodčího Proskeho ,který údajně nepískal ) následuje faul v pokutovém území ,který ovšem bývalý hráč Lipiny Schaffartzik netrestá a posílá míč pánu bohu do oken ! Drama pokračuje, rozhodčí Proske kompenzuje své mylné rozhodnutí, nechává před „16“ zahrávat v 90.minutě trestný kop ,ale Zapalačova střela není přesná a ani důrazná ! Přes veškerou snahu hráčů,fanoušků ( vytvořili v závěru peklo ) už stav 2:3 je konečný a bohužel i možná zasloužený, tak snad Literák a spol.. překvapí v Olomouci !
Martin Blahuta : „ Nechci se se vyjadřovat k výkonu rozhodčího , ale proč trenér Baránek nebyl spokojen s výkonem rozhodčího je mi záhadou. Soupeř kopal penaltu , my ne ,my dohrávali v 10 soupeř v 11 ! Ale rozhodčí nám to určitě neprohrál ! Dostali jsme za 14 minut 3 laciné góly a to rozhodlo. To,že jsme to ani za stavu 1:3 nezabalili je povzbudivé a věřím,že bude líp !"
 
JAK TO VIDĚL WEB. FANOUŠKŮ 
 
Hrůza a děs. To jsou asi ty nejpřesnější dvě slova, která nejlépe vystihují dění na trávníku ve Stovkách. Úvodní utkání nové sezóny odehrála Lipina od první minuty bez nasazení, viditelného herního stylu, presinku prostě bez ničeho. Náhodný gól v poslední minutě prvního poločasu na chvíli kritiky umlčel. Ve druhém poločase už se ale zápas dostal tam, kam směřoval od prvního hvizdu rozhodčího Proskeho. A fanoušci si mohli hlavy ukroutit. Takhle Lipinu neznají. Opava si zcela lehce došla pro první tři body v sezóně a odpovědní lidé ve frýdecko-místeckém klubu mají o čem před zápasy v Olomouci, doma s Táborskem atd. přemýšlet! Ještě je čas!!!
 
FOTOGALERIE .... FOTOGALERIE 2 .... 
VIDEO ROZHOVORY Jan Žídek  .... Zdenek Pospěch .... Vladimír Goffa .... Rozhovor Martin Matúš ....
Z WEBU FNL .... Z WEBU SFC OPAVA .... Z WEBU DENÍKU .... 
SOUHRN 1.KOLA MF DNES .... STATISTIKA 1.KOLA FNL ....
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode