HERNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - BŘECLAV 8.2. - 14.2. 2014

16.02.2014 12:43

HERNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - BŘECLAV 8.2. - 14.2.2014

SC RITZING - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:0 (1:0)
Branky: 40. Brauneis 1:0
             48. Brauneis 2:0.
1.poločas : Prepsl - Švrček, Cigánek, Žídek, Palko – Talián, Zapalač, Vašenda, Jasanský – H. Prokeš, Milunovič
2.poločas : Hlaváč - Korneta, Uvíra, Literák, Schroner – Talián (65. Šigut), Zapalač (65. Juříček), Coufal, Jasanský (65. Musiol) – Staško, Milunovič. 
 
Po dlouhé cestě (něco přes 400 km) jsme na umělé trávě v překrásném areálu začali výborně. Už v 8. minutě Zapalačův trestný kop jen těsně minul soupeřovu šibenici. I domácí se chtěli vytáhnout a ve 14. minutě jejich hrotový útočník těsně míjí branku Prepsla. Ve 23. minutě už byl Prepsl překonán, ale na brankové čáře jej zastoupil Palko, který vyhlavičkoval gólovou střelu domácích na roh. Z něj pak byl před naší bránou další nebezpečný závar, ale stav 0:0 trvá dál. Ve 31. minutě chybuje v rozehrávce Prepsl, svou minelu však napravuje skvělým zákrokem. Pět minut před pauzou se po další standardní situaci domácí už přeci jen prosazují, a tímto stavem končí i první poločas, který řídil pouze jeden rozhodčí a ne zcela bez chyb.
Začátek druhého poločasu nám zcela nevyšel. Ve 48. minutě po krásné akci domácí zvyšují už na 2:0! V 56. minutě po akci Schroner – Zapalač kontaktní branka nepřichází. Aktivní Schroner (na zkoušce z Orlové) se málem zapsal do střelecké listiny, ale jeho střela těsně míjí brankové zařízení. Branka, která by utkání ještě zdramatizovala, visí na vlásku, ale Milunovič trefuje tyč a Literákovův gól nebyl uznán pro ofsajd. V samém závěru ještě Uvíra trefuje hlavou přesně, ale brankář domácích je na místě. Zápas tak končí vítězstvím domácích, ale byl to typický remízový zápas! V dalším utkání herního soustředění narazíme v úterý 11. února na ligové Znojmo.
 
 
1. SC ZNOJMO - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  1:0 (1:0)
Branka: 42. Crnkič 0:1
Prepsl - Švrček, Literák, Cigánek (70. Uvíra), Žídek (46. Palko) - Talián (46. Mozol), Vašenda, Zapalač, Schroner - Staško (70. Coufal), H. Prokeš (65. Milunovič). 
 
Jestliže jsme proti Ritzingu podali kvalitní výkon, tak proti ligovému Znojmu jsme hráli ještě lépe. Bohužel to ale bylo bez vstřelené branky, a tím se nevyhrává!
V první šanci utkání se sice objevili domácí, a to už v 7. minutě. Naštěstí selhali v koncovce. Bývalý hráč Znojma Zapalač v 15. minutě jen těsně minul svatyni Drobisze. O minutu později dvakrát Talián směřoval gólovou přihrávku pro Prokeše a Staška, ale proti byl zkušený brankář Drobisz. I náš gólman Prepsl dokázal svou formu, když v 18. minutě nadvakrát vychytal střelce Znojma, o dvě minuty později chtěl Vašíček překvapit naši bránu, ale Prepsl je opět pozorný. Ve 22. minutě spálil obrovskou tutovku Talián, když po Zapalačově centru mířil hlavou z malého čtverce nad. Lipina je dále velice aktivní, ale branka ne a ne přijít. Mezi 30. až 42. minutou se nic na obou stranách nedělo, ale jen v pokutovém území. A přichází 42. minuta. Série nepřesností a nedůrazu končí brankou Crkiče, díky které Znojmo vede v poločase nezaslouženě 1:0.
I druhý poločas na přírodní trávě v Únanově máme pod kontrolou, jenže zrazuje nás koncovka. Ve 47. minutě Zapalač míří přesně a tvrdě, ale Drobisz je rozchytaný. Jediná šance domácích ve druhém poločase přichází v 52. minutě, ale ani Znojmo si s koncovkou netyká. Po hodině hry bohužel po faulu na Staška neproměňuje pokutový kop Prokeš. V poslední čtvrthodině už mají Valcíři velký tlak, jenže na skvělém Drobiszovi si vylámali postupně zuby Mozol, Zapalač, Coufal, Schroner a znovu Mozol. Skvělému výkonu všech hráčů chyběly jen branky a bez nich se opravdu vyhrát nedá. První gól herního soustředění tak můžeme vstřelit ve středu, kdy nastoupíme od 16 hodin proti Břeclavi.
 
MSK BŘECLAV - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  1:4 (1:2)
Branky : 21.Juříček ( odražený míč )  0:1
             36. Milunovič ( Talián )         0:2
             39. Simandl ( penalta )         1:2
             83. Kovařík ( Korneta )         1:3
             90. Javorek ( Coufal )           1:4
 Hlaváč - Javorek, Uvíra, Coufal, Korneta - Šigut, Talián (46. Palko), Juříček, Musiol - Milunovič (65. Žídek), Kovařík. 
 
Třetí utkání herního soustředění znamenalo konečně vítězství. Na půdě Břeclavi, kde jsme v červnu 2013 slavili postup do FNL, jsme zvítězili 4:1.
Mladíčci v modrobílých dresech sehráli velice vydařené utkání a zaslouženě porazili tým z MSFL. V 10. minutě výtečná akce Musiol-Šigut-Talián končí nepřesnou střelou služebně nejstaršího hráče Lipiny v tomto utkání Erika Taliána. V dresu Břeclavi se překvapivě objevil Jan Lukáš, který neuspěl ve Zlíně. Ten v 18. minutě prověřil pozornost brankáře a kapitána tohoto duelu Hlaváče. Ve 21. minutě se po skvěle zahraném rohu Musiola dostal k odraženému míči Juříček a chladnokrevně otevírá skóre utkání a účet vstřelených branek na tomto velice vydařeném soustředění. Ve 36. minutě přesný centr Taliána proměňuje v branku Milunovič - 0:2. Ve 39. minutě nešťastně fauluje Coufal domácího útočníka a kapitán Břeclavi Simandl z penalty koriguje na 1:2. A tak končí i poločas, přestože nejlepší hráč lipiny, Musiol, trefuje v poslední vteřině poločasu ještě břevno.
I druhý poločas je zcela v naši režii a borci (Prepsl, Švrček, Cigánek, Literák, Žídek, Vašenda, Mozol, Zapalač, Schroner, H. Prokeš, Staško), kteří dostali v dnešním utkání volno, se na tribuně museli bát o místo v sestavě. V 57. minutě mohl aktivně hrající Juříček přidat svou druhou branku v zápase, ale jeho střela z poza šestnáctky těsně míjí zařízení. V 80. minutě se svým důrazem prosadil Kovařík (Kovařík + Milunovič zahráli snad lépe než dvojice Prokeš Staško), ale selhal v koncovce. Kovařík se přeci jen v 83. minutě prosadil po přihrávce Kornety - 1:3.  Mladíci byli dál hladoví po brankách a dobře hrající Coufal naservíroval míč pro Javorka a vítězství 1:4 je totožné, jako při oslavě postupu. Další přípravné utkání sehrajeme v Lindenbrunnu s druholigovým rakouským týmem St. Pöletn. Prozatím je třeba naše hráče jen chválit.
 
SKN ST. PÖLTEN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  2:1 (0:1)
Branky: 3. H. Prokeš (pk) 0:1
            65. Schibany        1:1
            85. Bozkurt           2:1
 
Prepsl - Švrček, Literák, Cigánek, Žídek - Mozol, Vašenda, Zapalač (71. Uvíra), Schroner (24. Palko) -  Staško (67. Talián), H. Prokeš (62. Milunovič).
 
MFK FM nastoupil v konfrontaci druholigových týmů české a rakouské ligy v plné síle. Už ve 2. minutě byl na přírodní trávě v překrásném areálu v městečku Lindabrunnu, tréninkovém areálu St. Pöltenu, faulován Staško a tentokrát bezpečně proměnil penaltu H. Prokeš. Kvalitní tým domácích se v 9. minutě řítil do šance, ale naštěstí v koncovce selhal. Ve 31. minutě střela Zapalače nemířila mezi tyče. Ve 43. minutě jsme se mohli radovat podruhé, ale kombinace po ose Palko-Staško-Mozol, končí střelou vedle.
Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím, kteří ve 47. minutě trefují břevno a o minutu později v gólovce míjí branku. V 52. minutě Mozol z přímého kopu trefuje přesně ale gólman domácích zázračně vyráží na roh. Po hodině hry i náš Prepsl vytahuje jeden ze svých skvělých zákroků po přesné střele domácích. V 65. minutě je srovnáno! To, že je branka dosažena z offsajdu, i přes protesty našich hráčů nelze změnit. V 85. minutě rovněž z offsajdové pozice centruje levý half a hrotový útočník překonává bezmocného Prepsla 2:1. Vyrovnání má na kopačce v 87. minutě Palko, ale jeho střela je příliš slabá. Prohráváme tak s pocitem dvou velkých křivd, ale výkon opět nebyl špatný. V pátek završíme sice výsledkově nepříliš vydařené soustředění v Kroměříži, ale naše forma roste zápas od zápasu. "V první půli jsme hráli opravdu špatně. Produkovali jsme mnoho chyb, z kterých soupeř těžil. Po některých změnách jsme se po změně stran už zlepšili," řekl na oficiálních stránkách rakouského klubu kouč Vlků Gerald Baumgartner. "Soupeř byl velmi dobrý, myslím, že jsme jej ani do větších šancí moc nepouštěli. U prvního gólu signalizoval pomezní rozhodčí ofsajd, ale hlavní nechal hru pokračovat. První střelu jsem stačil ještě vyrazit, na dorážku jejich hráče jsem už ale byl krátký," řekl k utkání frýdecko-místecký brankář Ondřej Prepsl.
 
HS KROMĚŘÍŽ - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  1:4  ( 0:4)
Branky : 21. Javorek ( odražený míč ) 0:1
             33. H. Prokeš (Milunovič)       0:2
             36. Javorek (Musiol)              0:3
             44. Javorek(odražený míč)     0:4
             81. Alex                                 1:4
 Hlaváč - Javorek, Uvíra, Korneta, Musiol - Šigut, Juříček, H. Prokeš (46. Palko), Talián - Kovařík, Milunovič
 
Při zpáteční cestě z herního soustředění v Břeclavi nás čekalo poslední utkání v Kroměříži. Bohužel se našemu týmu nevyhýbaly zranění a tak do utkání nemohli zasáhnout Coufal (koleno), Zapalač (kotník + nemoc), Staško (kotník), Vávra (třísla) a zbytek týmu odpočíval po náročném utkání se St. Pöltnem.
Předposlední tým MSFL byl pro náš opět velice kvalitní a mladý tým snadnou kořistí. Ve 12. minutě se v šanci ocitli Milunovič s Taliánem, ale oba naše borce vychytal brankář Marák. Ve 21. minutě svou druhou brankou na soustředění otevřel skóre zápasu po dorážce Javorek - 0:1. Ve 31. minutě zahrozil domácí Strašák, ale Hlaváč byl jako po celé utkání připraven. Ve 33. minutě H. Prokeš rovněž svou druhou brankou na soustředění zvyšuje na 0:2. Jenže Javorek měl svůj den a po centru Musiola zvyšuje už na 0:3 a je nutno dodat, že tento víceméně farmářský tým hraje skvěle! Ve 39. minutě mohl Hynek Prokeš srovnat gólové dostihy s Javorkem, ale místo střely volil nepochopitelnou přihrávku na Kovaříka, který ovšem Maráka nepřekonal. A o minutu později Kovařík zavraždil tisíciprocentní šanci. Na góly v tomto utkání jsme měli Javorka, který dotlačil odražený míč za brankovou čáru a se čtyřmi góly vyhrává překvapivě titul Kanonýr soustředění!
Domácí do druhého poločasu vyměnili kompletní jedenáctku, kdežto na naší straně přepustil pouze Hynek Prokeš místo Palkovi. Domácí po mytí hlav od nového trenéra Páníka se přeci jen zlepšili a v 57. minutě nastřelují břevno a odražený míč nedopravuje díky skvělému zákroku Hlaváče do sítě jeden z kroměřížských útočníků. Po hodině hry Uvíra fauluje v šestnáctce a následuje pokutový kop, který ovšem Kroměříž neproměňuje! Naše aktivita už není taková, jako v prvním dějství, přesto v 73. minutě mnoho Juříčkově jedovce nescházelo, aby domácí brankář lovil se své sítě míč už popáté! V 78. minutě stálo při kroměřížském týmu štěstíčko. Nejdříve si domácí zadák dal málem vlastní branku (tyč) a vzápětí Musiol trefuje rovněž tyč. Domácí se Alexem v 81. minutě dočkávají čestné branky - 1:4. Poslední slovo mohlo patřit Milunovičovi, ale jeho střelecký pokus brankou nekončí, a tak utkání končí zaslouženým vítězstvím 1:4 a znovu po velmi kvalitním výkonu. Další utkání nás čeká v sobotu 22. února, kdy se střetneme se slovenským prvoligovým týmem - Spartak Trnava.
 
FOTOGALERIE : SOBOTA .... NEDĚLE .... PONDĚLÍ + ÚTERÝ .... STŘEDA .... ČTVRTEK .... PÁTEK ....
Více o soustředění : ....
Rozhovor s Lukášem Palkem ....
O změnách v kádru ....
 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode