LIBOR KOVAL - MÍSTOPŘEDSEDA MFK F-M

18.09.2012 08:52

 

PŘED UTKÁNÍM S BŘECLAVÍ JSME VYSPOVÍDALI MÍSTOPŘEDSEDU KLUBU A NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA FRÝDEK-MÍSTEK LIBORA KOVALA

Po 6. kolech  má tým trenéra Duhana bilanci 6  3 1 2 9:6 10 +4, spokojenost či nikoliv?

Nebudu zastírat, že jsme očekávali větší bodový zisk. Z mého pohledu jsme měli mít alespoň o 5-6 bodů více. Hlavně zápasy s Kroměříží a Zábřehem jsme měli zvládnout mnohem lépe. Po 6 kolech máme ztrátu na 1. místo 4 body, což není málo. K úplné spokojenosti je tedy poměrně daleko. Na druhou stranu je ještě 24 kol do konce sezóny a zajíci se sčítají až po honu.

Které z utkání podzimu bylo podle vás to nejvydařenější a naopak?

Jako nejpovedenější se mi jeví zápas v Prostějově. Tam jsme zahráli v rozhodující fázi výborně. Chtěli jsme zvítězit a zvítězili, protože jsme byli prostě lepší. Za nevydařená se dají pokládat všechna utkání, která jsme nevyhráli. Z těchto zápasů jsem osobně viděl jen ten poslední v Zábřehu, takže se mi to hůře hodnotí. V Kroměříži jsme nedali gól, v Orlové dali dva a přijeli jsme bez bodu a v Zábřehu jsme si, až na Wozniakovu dělovku z 30 metrů do tyče, nevytvořili téměř žádnou šanci a dostali ušmudlaný gól. Těžko se mi z těchto tří utkání vybírá to úplně nejméně povedené. 

Jak byste hodnotil podzimní posily a přibude ještě nějaká další?

Na hodnocení posil je možná ještě brzy. Zatím se asi nejlépe jeví Václav Mozol. Ostatní zůstávají  tak trochu za očekáváním.Věřím však, že i oni budou nakonec opravdovými posilami pro celý tým. Co se týká dalších posil, ještě nás trochu tlačí bota na levém kraji zálohy, takže ještě hledáme. Co snad mohu ale říci, tak by se v tomto týdnu mělo dokončit jednání se slovenským Ružomberokem o hostování Patricka Oboye Onyanga, reprezentanta Keni. Tento 25 letý hráč okusil i Gambrinus ligu v Mostě. Jeho místo je právě na levé straně zálohy či v útoku. Pokud vše, jak doufáme, dobře dopadne, bude Patrick prvním hráčem tmavé pleti, který za Lipinu odehraje soutěžní utkání. Hlavně však věřím, že nám pomůže v boji o čelo tabulky.

Určitě vám i celému vedení MFK F-M dělá radost dosavadní postavení naší juniorky, jako nováček vede KP ?!

To, že naše béčko bude po sedmi kolech KP na prvním místě, očekával asi málo kdo. Jsme za to samozřejmě rádi. Dokazuje to kvalitní koncepční práci trenérů na všech úrovních v klubu, vždyť za béčko hrají vesměs naši odchovanci. Je potřeba však říci, že našim cílem momentálně není postup do divize. Je ale moc dobře, že se klukům daří.

A znovu k A týmu, už ve středu přivítáme Břeclav a v sobotu Hlučín. Budeme mít  po sobotě v tabulce pravdy dál + 4 body?

Já tomu pevně věřím.  Věřím také, že si hráči vezmou ponaučení z posledního nepovedeného utkání v Zábřehu a porazí jak Břeclav, která je v dobré formě, tak i nepříjemný Hlučín. A když se k tomuto přidají ztráty Třince, Orlové a Prostějova, bude tabulka vypadat opět veseleji. Proto bych rád pozval všechny fanoušky Lipiny ve středu i v sobotu do Stovek k vytvoření krásné fotbalové atmosféry, aby naši hráči věděli, že mají pro koho hrát a komu udělat svými výkony radost. 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode