MFK F-M : HLUČÍN 6:1 ( 2:0 )

21.01.2015 17:25

STŘEDA 21.1. 2015 13:00 

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - HLUČÍN  6:1 (2:0)
Branky: 9. Just ( Švrček)            1:0
             45.Mehremič ( penalta ) 2:0
             50.Badalyán                    2:1
             58. Staško ( Ilko )            3:1
             76. Šašinka ( Švrček )      4:1
             87. Binar ( Hykel )            5:1
             90. Zapalač ( Staško )       6:1
 
Rozhodčí: Dresler-Kotík,Duda
Diváci: 80.
 
1. poločas :  Mihalek- Švrček, Ďuriška, Žídek, Schroner - Hykel, Talián, Gašparík, Just – Jurišič , Šašinka.
2. poločas :  Prepsl – Ilko, Javorek, Ďuriška, Mehremič - Šin, Lee Heesung (80.Hykel ), Binar, Zapalač – Jurisić (70.Staško ), Staško. Trenér: Karel Orel.
 
           Trenér Orel už v dalších testech nepočítá s těmito hráči : René Ambrož , Lukáš Krčmařík , Azeez Ojo Rasheed , Nemenia Bosicovič , Gian Paolo Pezotti a pro dnešní utkání s třetiligovým Hlučínem nemohl z různých důvodů počítat s Coufalem, Literákem, Vašendou, Matúšem,Schronerem a Soukupem.
O místo v kádru MFK F-M tak dál usilovali v tomto utkání tito hráči :
Šašinka Jakub - 2.10.1995 - Baník Ostrava
Staško Jan - 15.4.1993 - Baník Ostrava
Just Josef - 6.10.1992 - Jablonec ( naposledy Vyšehrad )
Binar Tomáš - 19.4.1991 - Opava ( naposledy Zábřeh )
Gašparík Michal - 19.12.1981 - Trnava ( naposledy Borčice - 3.slovenská liga )
Heesung Lee - 4.4.1994 - Jižní Korea - ( naposledy juniorská bundesliga Bonn )
Jurišič Danijel - 8.6.1989 - Slovinsko - ( naposledy 2.skotská liga Cowdenbeath )
         Už třetí přípravné utkání v zimní přípravě začalo opět náporem našich tentokrát modrých barev. Ve 4.minutě, po skvostné kombinaci zakončoval Gašparík,ale brankář Hlaváč začíná proti bývalým spoluhráčům vytahovat své výborné zákroky. O minutu na to měl na kopačce vedoucí branku Žídek, ale ten po akci Hykela netrefil bránu. V 7.minutě už Jurišič bránu z loženky trefil,ale Hlaváč je opět proti.V 9.minutě je už konečně na ukazateli skóre stav 1:0,to Švrček centroval před hlučínskou bránu a k odraženému míči se dostal Just,který prostřelil výborného Hlaváče. V 15.minutě dal o sobě vědět Šašinka, prosadil se v šestnáctce ,ale obrana odvrátila na roh.V 18.minutě mohl svůj premiérový gól v Lipině vstřelit Gašparík, ale Michalovi to nevyšlo ani v dalších dvou dobrých střeleckých pokusech. Ve 36.minutě se mohl už po několikáté zapsat do střelecké listiny Jurišič,ale ani Danijel neměl obuté střelecké kopačky. Diváci se přece jen do poločasu branky dočkali , Mehremič po faulu Hlaváče na Šašinku penaltu bezpečně proměňuje 2:0! Zraněný Martin Matúš to komentuje slovy :) „ příště už tě k tomu Adi nepustím :)!“
Druhý poločas začíná standartou Zapalače,která jen těsně minula cíl. I Lee se pokoušel o střelbu ze střední vzdálenosti,ale taky neúspěšně. V 50.minutě si připisuje dobrý zákrok Prepsl,ale v téže minutě je nedůrazný v souboji s Badalyánem a Hlučín snižuje na 2:1. O zvýšení našeho náskoku se pokoušejí středoví hráči Binar a Lee,ale jejich povedené střely brankou neskončily. Třetí zápas této přípravy = třetí branka Staška po skvělé přihrávce Ilka - 58.minuta a stav je 3:1. Aktivní Zapalač a Staško střílejí na náhradního brankáře Hlučína,ale jejich střely nemají gólové parametry.V 76.minutě napravil svou hrubici při inkasovaném gólu Prepsl a skvěle vychytal Badalyána. Centr tentokrát z levé strany Švrčka gólově zakončuje Šašinka a MFK vede v 76.minutě už 4:1! I druhý zkoušený hráč z Jižní Koree Ši se mohl zapsat mezi gólové asistenty,ale Staško byl proti. Ve druhé půli jsme dávali soupeři až příliš prostoru k zakončení,naštěstí toho znovu Badalyán v 78.minutě trestuhodně nevyužil. Další branku mohl přidat v 84.minutě přidat Staško,ale trefuje z blízkosti pouze břevno. A v závěru utkání přišly skvělé fotbalové momenty a jestli byla hezčí branka Binara nebo Zapalače ,to je otázka. Vítězství 6:1 proti 8.celku MSFL je povzbuzením do další náročné přípravy,ale mělo být vzhledem k vytvořeným šancím daleko výraznější. V dalším utkání zavítáme v sobotu od 13:00 do Třice,ale už bez obou korejských hráčů a taky bez Tomáše Binara,byť dnes podal výborný výkon,dál se bude testovat na tomto postu Michal Gašparík z Trnavy.Dál taky pokračují ve zkoušce Šašinka,Staško,Just a Jurišič.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode