NA SLOVÍČKO S PŘEDSEDOU PŘED DERBY S KOZLOVICEMI

20.09.2011 07:36

 

HORKÉ KŘESLO – PŘEDSEDA J.BÍLEK

Dnes nás čeká derby s KOZLOVICEMI, které po 5 kolech vedou tabulku OP. Co od utkání očekáváte a s jakým výsledkem budete spokojen.

 

Byl bych asi špatný předseda, kdybych nevěřil ve vítězství našeho celku, ale realita je momentálně trochu jiná, takže budu spokojen i s nerozhodným výsledkem. Každopádně jsem velice překvapen výsledky Kozlovic v této sezóně. Většinou to bývá tak, že celek, který spadne z vyšší soutěže má v dalším ročníku problémy. Navíc v minulém kole mě velice překvapili vítězstvím nad podle mne favoritem soutěže. Přál bych si, aby se hrál dobrý fotbal v dobré atmosféře. Doufám, že i rozhodčí přispějí k dobrému sportovnímu zážitku, protože s tímto soupeřem jsme  "mistrák" nehráli velice dlouho !

 

Našemu celku vstup do soutěže příliš nevyšel - PROČ ?

 

Je fakt, že po pěti kolech, které jsou odehrány máme pouze 6 bodů. Po loňské sezóně byli všichni přesvědčeni, že i letos musíme hrát o čelo tabulky. Nyní každý říká - ještě dobře, že nepostoupili, co by tam chtěli s takovým mančaftem dělat? Já jsem přesvědčen, že by tomu bylo úplně jinak. Ale na kdyby se nehraje. Hlavní příčiny tohoto stavu jsou podle mě tři. Za prvé - zranění některých hráčů, ale hlavně Honzy Hušky, za druhé - slabá střelecká aktivita a neschopnost nebo nezkušenost vstřelit branku a za třetí - forma některých hráčů, hlavně těch zkušených zvláště proti loňskému podzimu není dobrá. Trenér tak mění sestavu zápas od zápasu, což taky nikomu nepřidá.  K tomu jen jednu poznámku: Asi musíme hrát s tím co máme a dle toho budou i výsledky. Já osobně mám názor, že vyhazovat  peníze za jakékoli posily nemá smysl. Fotbal v Palkovicích bychom měli dělat především pro sebe a mužstvo jen doplnit  jedním nebo max. dvěma cizími hráči. Jedině to je cesta, jak přežít, prostě dát šanci vlastním odchovancům i když to budou někdy "nýti". Jde o to, aby jich nebylo v sestavě moc. Nakupování hráčů nemá dlouhodobě šanci přežít. O tom se určitě brzy přesvědčí některé celky v okolí a nejenom ve fotbale.

   

 

Jak byste zhodnotil vyhrocené utkání 4. kola PALKOVICE : NEBORY a co říkáte výkonu rozhodčího Tatarky a Suzsky v tomto utkání ?

 

Nesouhlasím s názvem vyhrocené. Ono do doby než došlo k sporné situaci při naší vyrovnávací brance, která nebyla uznána, bylo utkání v pohodě. Také hlavní rozhodčí Tatarka nedělal chyby ani nic neovlivnil. Co se dělo pak, to už nekomentuju. Tuto dvojici bych ale v Palkovicích nemusel vidět delší dobu. Panu Tatarkovi totiž nelze zapomenout ani neuznaný regulérní gól, který jsme dali v Návsi a který nás svým způsobem stál tehdy postup. Také to co s náma provedl pan Suzska na Lučině se nezapomíná. Zásadně však chci říct, že kdybychom hráli tak jak posledních 30 minut, tak se rozhodčí mohou postavit na hlavu a nic jim to nepomůže !

 

 

Za stavu 1:3 pro Nebory si "fanoušci" žádali hlavu trenéra Blahuty, zachránilo ho tedy vydřené vítězství 4:3 ?

 

Trenér Blahuta chtěl v Palkovicích po sezóně skončit, ale přesvědčil jsem ho, aby pokračoval dál, což se podařilo. Je fakt, že na tribuně a v hospodě je trenérů plno, ale když jsem mimo jiné loni někoho hledal, nikdo nenašel odvahu. Jednodušší je totiž sedět, kritizovat, nic nedělat, jen vyřvávat, urážet a hlavně nemít žádnou zodpovědnost. Martin dává fotbalu všechno a představuje si, že se tak budou chovat všichni. Každopádně má momentálně mou plnou podporu. Pokud si však někdo myslí, že ví jak na to, ať se přihlásí a pomůže. Budu jedině rád.

 

 

Ani dorostenecký tým si nevede nejlépe, po 5. kolech má pouze 1 bod a krčí se na 13. místě tabuly - PROČ ?

 

 Dorostenecký celek taky nehraje nic extra. Před sezónou jsme měli určitě jiné představy. Dorost má perfektního trenéra včetně vedoucího mužstva, na tréninky chodí průměrně 15 hráčů, takže věřím, že dojde ke zlepšení. Zásadním důvodem proč až 13. místo je to, že každé utkání odehrají i s 5 žáky v základní sestavě. To si totiž i ti co se o fotbal v Palkovicích "zajímají"  neuvědomují. Navíc v Palkovicích jsme měli vždy nějakého dobrého brankáře, který mužstvo podržel. Momentálně jsme již několik let bez této jistoty na tomto postu. Přesto  jsem relativně v klidu a věřím ve zlepšení. Když ne letos, tak v příštím roce určitě tyto letošní zkušenosti kluci zúročí.

 

 

A jak si vedou žákovské týmy, včetně přípravek ?

 

V letošním roce došlo k reorganizaci dorosteneckých i žákovských soutěží. Jestli to bude lepší systém nebo ne, ukáže čas. Hodnotit to dnes, je předčasné. Každopádně takový chaos s rozlosováním a termíny jako letos to už dlouho nepamatuji. Do soutěží jsme po dlouhé úvaze přihlásili dva celky a to mužstvo ročníku 00,99 a mužstvo ročníku 98,97. Hraje se jen na šířku, ale za soupeři jezdíme až na Lučinu, do Smilovic, Hnojníku ap. Má to dle mne jedinou výhodu - kluci poznají i jiná nová hříště v okrese Frýdek-Místek. Výsledky i když se zpožděním jsou pravidelně vedeny na www.Ofisport.cz, ale v této kategorii jsme si zvykli jen na vítězství ;.

Přípravka právě v těchto dnech zahájila přípravu. Jedná se o mladší přípravku, což je ročník 03,04. Kluků do starší přípravky totiž nemáme. Dlouho jsme hledali trenéry této kategorie, což se podařilo až se zahájením školního roku. Na tréninku v pondělí bylo již 15 kluků.

 

Otázka na závěr, asi se vám na ní nebude lehce odpovídat, bude se něco KONEČNĚ dělat s nevyhovujícími kabinami, které jsou asi nejhorší v okrese Frýdek - Místek !?

 

Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoduchá. Dalo by se totiž jen krátce říct - a ještě dlouho budou!!!!!!!!!!!!!!!  Momentálně, v dnešní situaci nevidím ani reálnou možnost jak toto změnit. Pokud nám nepomůže tento náš akutní problém řešit někdo jiný, tak to tak zůstane ještě dlouho. Bohužel, máme smůlu v tom, že fotbal se hraje venku.

 

 

 

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode