ON-LINE ROZHOVOR S MILOŠEM RECHTORÍKEM

25.09.2014 21:36

ČTVRTEK 25.9.2014 19:00

ON-LINE ROZHOVOR S MILOŠEM RECHTORÍKEM  - MANAŽÉR "A" TÝMU MFK F-M

( NEUPRAVOVÁNO )

(Pavel P.) - Není v týmu už moc slovenských hráčů? Jak to vypadá s Milunovičem? Bude pokračovat dál, i když není občan Slovenska? Nehledáte i slovenské asistenty?

Dobrý večer prajem, Milunovič je momentalně v kádri a má možnosť zabojovať o miesto. Nie, slovenský asistenti nebudú, realizačný tím funguje v tomto zložení dobre.

(Marek Procházka) - Blahopřeji k vítězství nad Žižkovem a hodně štěstí do Zlína. Chtěl bych se zeptat, kolik očekáváte fanoušků FM ve Zlíně?

Ďakujem, dúfam, že čo najviac.

(fans) - Nemohl byste s akcionáři domluvit sponzorství fanoušků, myslím tím přispět na naše chorea, nové vlajky, transparenty? A umíte malovat, že byste nám s tím pomohl? Seženete nám slovenskou vlajku?

Dobrý večer prajem, určite prednesiem tento návrh. Maľovať neviem, by som vám to pokazil a vlajku slovensku zaobstarám a pošlem vám ju.

(Lipinok) - Kdyby se Lipině sezona nepodařila a sestoupila by do MSFL, zůstal byste u frýdeckého fotbalu?

Ak by vedenie klubu malo záujem, určite by som sa tomu nebránil.

(fans ) - Co říkáte na nás, fanoušky. Nezašel byste na nás, fanoušky. Nezašel byste s námi někdy po utkání na pivo? My vás vyzpovídáme?

Fanúšikovia sú uplne perfektný a ďakujem za pozvanie, nemám s tým problém, akurát pivo nepijem.

(zvědavec) - Proč před sezonou odešlo tolik hráčů? Kterého odchodu litujete? Proč nezůstal perspektivní Kovařík? Vrátí se do FM Prokeš, který v Hradci nehraje? Neuvažujete o Teplém?  

 Ďakujem, neviem, koho máte na mysli, ľebo toĺko ich zas neodišlo a Kovařík...my sme mali záujem, aby Marian išiel len niekam na hostovanie, určitě ho budeme ďalej sledovať. Prokeš je v Hradci spokojný a čaká na svoju šanci. Momentálne to nevidím reálne.

(zvědavec) - Dále by mě zajímalo, jak bojujete proti tomu, že nepřízeň rozhodčích je už do nebes volající?

Snažíme sa aj tuto otázku riešiť, ale nato su riešenia ťažké. Musíme veriť, že sa to už nebude opakovať.

(Pavel P.) - Pane Rechtorík, jak jste se vlastně dostal k práci manažéra Lipiny a jak se dostal trenér Goffa k trénování Lipiny? A proč odešel pan trenér Duhan?

Bol som oslovený novými akcionármi klubu. Tak po ukončení spolupráce s pánom Duhanom sme museli riešiť trenérsku otázku. Dostali sme tip na pana Goffu ako skuseného trénera. Pan Duhan sa s klubom nedohodol na podmienkach.

(Michal) - Zdravím, je možný nějaky příchod nových hráčů ještě teď na podzim? Popřípadě nějaký odchod z FM? Je o některé hráče FM zájem? Děkuji a Lipina do toho!!

Ano, máme momentálne rozpracovaný ešte jeden príchod a smerom von momentálne nie. Registrujeme niaky záujem o našich hráčov, ale zatiaľ nič konkrétne.

(Tomáš) - Dobrý den, chtěl bych se zepatat, co je náplní Vaší práce (co si máme pod manažerováním představit) a kolik je rozpočet A týmu pro tento rok?

Náplňou mojej prace je športová stránka klubu. Mám na starosti príchody a odchody hráčov, som v uzkej spolupráci s hlavným trénerom. Jednanie s hráčmi o zmluvách komunikacia s médiami. Takisto mam na starosti aj skauting pre náš klub. Rozpočet celého klubu je cca 15 miliónov korún.

(martin) - Dobry den, můžete napsat pár slov ke každému hráči? Děkuji.

Nechcem hodnotit jednotlivcov, ale celkovo. Myslím, že máme dobre mužstvo, ktoré poctivo pracuje a musí sa snami v súťaži počítať.

(fanoušek Lipiny) - Dobrý den. Zajímalo by mě, jak je to s platem hráčů A mužstva (nejnižší a nejvyšší plat) a jestli dostávájí i nejlepší hráči U19 a U17 smlouvy, popřípadě nějakou odměnu?

Čo sa týka platov, je to interna záležitosť klubu. Platy su u nas v približne rovnaké ako všade. Ano, majú u nas zmluvy aj niektorý talentovaný juniori.

(Tomáš Skotnica) - Dobrý den, dle mého názoru se investuje (město) už poměrně dlouho dost peněz do mládeže, zázemí klubu, jsou tady sportovní třídy atd.. Kdy se konečně objeví nějaký odchovanec pravidelně v základní sestavě? Přiznám se, že mi současná Lipina přijde trochu jako soubor "žoldáků". Jen by mě zajímalo, jestli vůbec se zdejší mládeží počítáte, jestli tam nějaký takový hráč vůbec je, který by mohl být v sestavě řekněme v horizontu 2-3 let nebo bude Lipina jen "průtokový ohřívač" pro hráče směrem do lepších soutěží.

Dobrý večer prajem, určite počítame s našimi odchovancami. Už aj momentálne máme v kádri Mišenka a Hykla. Určite sa budeme snažiť dať priestor aj mladým hráčom.

(Fanoušek ze Stovek) - Jako fotbalový agent, kolik máte pod sebou hráčů a kteří jsou nejznámější? Budou další hráči slovenské národnosti putovat na Stovky? Předem děkuji za odpověď.

Naša agentúra má pod sebou cca 50 hráčov. Sme popredná medzinárodná agentúra, pôsobíme zastupujeme veľa mladych reprezentantov. Najznámejší sú Dobrivoj Rusov, Samuel Štefánik, Norbert Gyomber, Zachara Matejus. S českých hráčov Ondřej Šourek či Jan Blažek. Ťažko povedať, či slovenský hráči...nebránime sa ani iným narodnostiam. Fair sport sa voláme, kludne si pozrite našu stránku.

(Dave) - Dobrý den. Přeji vám ve Frýdku hodně štěstí a nejen u nás a chtěl bych poděkovat za vše, co pro LIPINU děláte.... A měl bych otázku ... dorazí k nám během podzimu nějaká posila?

Ďakujem veľmi pekne, ano možné to je.

(Pes) - Zdravim. Tak já se už po Xté pokusím zeptat. Snad konečně dostanu kloudnou odpověď. Kdo jsou slovenští akcionaři, kteří jsou spoluvlastníky klubu? Jaké jsou jejich vize? Co se plánuje dál, jakým směrem se dál bude ubírat fotbal ve Frýdku?

Jedná sa o dvoch podnikateľov, myslim, že v minulosti boli oficiálne predstaveny na klubovej stránke. Tak ich cieľom je, aby sa A mužstvo mohlo prezentovať v lige v čom najlepšom svetle. Budeme sa o to spoločne všetci snažiť do buducna. Nebranime sa ani postupu, ale chceme pracovať koncepčne.

(fans) - A co říkáte na to, že nejlepší hráč Lipiny sedí na lavičce? Jestli vám dojde, kdo to je? Máte tři pokusy.

Nejdem hádať kto je najlepší, každý ma možnosť sa dostať do základu, takže aj váš favorit ma šancu.

(maestro) - Co říkáte na výkony Mateje v bráně?

Určite nás tešia výkony Mateja, ale najdôležitejšie je, že máme dvoch kvalitnych brankárov.

(Zdena) - Kolik hráčů zastupujete celkem a kolik je z toho v Lipině? A rozumíte vůbec fotbalu nebo jste jen podnikatel na peníze? Koho z našich kluků zase v zimě prodáte nebo už konečně Lipina bude fungovat perspektivně? Děkuji za odpovědi, po kterých budu ještě reagovat!

Zastupujeme cca 50 hráčov a v Lipine v podstate všetkých. A či rozumiem futbalu, to je ťažká otázka. Kto futbalu rozumie? Ale určite sa mu snažím rozumiet, mam za sebou hráčsku karieru a som drzitelom Fifa medzinarodnej licencie. Ak pride v zime zaujímavá ponuka a bude to výhodné pre klub, tak hráča určité nebudeme držať a bránit mu.

(pavel p.) - Dobry den pane Rechtoríku. Jelikož působite jako fotbalový agent a máte pod sebou i některé hráče, nevnímáte funkci sportovního manažéra jako střet zájmu?

Myslim si, že vôbec nie, prave naopak. Klub môže využiť moj prehľad na futbalovej scéne, mam veľa kontaktov aj v zahraničí, tym padom môžem klubu pomôcť. Tato praca ma napĺňa a dávam do toho maximum pre náš spoločný úspech.

(Martin Blahuta) - V sedmi odehraných kolech se do hry zapojilo už 22 hráčů. Zhodnoťte každého hráče a jak by podle váš vypadala ideální sestava?

Ano, stale sme v štádiu, kedy sa s mužstvom spoznavame a idealna zostava neexistuje. Je to iba optimalna a ta je založená na aktualnej vykonosti hráčov.

(maestro) - Dobrý den, co říkáte na úroveň FNL a s jakým umístěním Lipiny byste byl spokojen?

Úroveň sútaže je veľmi vysoká, je tu veľa vyrovnanych mužstiev. Urcite by som chcel, aby sme skončili do 8. miesta minimalne.

(David P.) - Dobrý den, pane Rechtorík. Jaké máte plány s FM fotbalem? Máte v plánu delší koncepční práci nebo jdete ze sezony na sezonu? Vedení chtělo hrát na své odchovance a své hráče, ale realita je úplně jiná!

Ano, chceme pracovať koncepčne. Bohužiaľ momentálne by sme súťaž s odchovancami nemohli hrať.

(Zdena) - Pane Rechtorík, kvituji vaše rozhodnutí! Musel vás pan Blahuta dlouho k on-line rozhovoru přemlouvat?

Nie, nemusel, nemam stym problém.

(Lipinok) - Kde všude jste působil před Frýdkem-Místkem?

Pracoval som a pracujem v agentúre Fair Sport.

(fans) - Jak na vás zapůsobila pohárová atmosféra s Baníkem.

Atmosféra bola vynikajúca a ešte raz by som sa chcel poďakovať zato, že stojite pri nás, dakujeme.

Ďakujem veľmi pekne za otázky a dufam ze budeme spolu úspešný a bude sa nam dariť. Lebo Frýdek je futbalové mesto, ma super fanúšikov, a to je pre nás všetkých veľký záväzok. Majte sa pekne. Miloš Rechtorik

 

 

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode