POHÁR - 2.KOLO MFK F-M : TŘINEC 1:2 ( 0:1 )

22.08.2013 18:17

STŘEDA 21.8.2013 17:00

MFK FRÝDEK MÍSTEK : FOTBAL TŘINEC 1:2 ( 0:1 )
 
Branky:    27. Ceplák( Dostál)                       0:1
                49. Gulajev (Čtvrtníček)                0:2
                84. Dobrovolný (Javorek )            1:2
Rozhodčí: Emanuel Marek – Ondřej Pelikán, Robert Hájek
Žluté karty: Talián – Ceplák, Cigánek.
MFK Frýdek-Místek: Hlaváč – Hopp (46. Javorek), Korneta,Škorik, Prokeš (75. Boráň) – Talián, Juříček (46.Vávra), Dobrovolný, Juřica – Soukup, Kovařík. Trenér: Milan Duhan.
Třinec: Bruk – Joukl (46. Malík), Cigánek, Čelůstka, Matoušek – Dostál, Málek, Hupka (46. Motyčka), Ceplák (81. Malíř) – Gulajev, Čtvrtníček. Trenér: Pavel Hajný.
 
Trenér Duhan nechal ve 2.kole poháru České Pošty s okresním rivalem z Třince odpočívat všechny své klíčové hráče :(Prepsl,Švrček,Literák,Žídek,Šrom,Mozol,Vašenda,H.Prokeš,Lukáš ) a dlouhodobě jsou zranění Coufal se Silveirou. Opět pěkná návštěva (2652 fanoušků obou táborů) viděla další vítězství Třince ve vzájemných zápasech.  Třinečtí, na rozdíl od našeho celku, nastoupili prakticky v nejsilnější sestavě a na hřišti to bylo znát. I když v 18. minutě moc nechybělo, aby Juříček svou dalekonosnou střelou otevřel skóre pohárového utkání. To, co se Mirkovi Ceplákovi nepodařilo na jaře v našich barvách, tak se mu podařilo ve 27. minutě, kdy hlavou překonal bezmocného Hlaváče - 0:1. Ve 39. minutě se k ojedinělému střeleckému pokusu dostali i naši mladíci, ale Kovaříka vychytal gólman Bruk. Poločas tak končí vedením třineckých barev 0:1.
Do druhé půle náš realizační tým poslal na hřiště Vávru s Javorkem, kteří naší hru přeci jen oživili. Jenže přišla 49. minuta a světoběžník Gulajev zvyšuje hlavou již na 0:2 pro hosty. Třinec tak má nyní hodně blízko k postupu do další fáze poháru. Kontaktní gól měl na svých kopačkách v 51. minutě Soukup, ale Bruk reflexivně nohou míč vyrazil. Naše propustná obrana dovolila v rozmezí 60.-74. minuty Gulajevovi si udělat střelecký trénink, naštěstí třinecký útočník třikrát selhal i díky výbornému Hlaváčovi v naší brance. V závěru střetnutí hráli naši hráči vabank a po Javorkově akci dokázal v 84. minutě snížit krásnou střelou Dobrovolný. Pak se ještě k zakončení dostali Škorík a Juřica, vyrovnání se však diváci už nedočkali. Je to škoda, slavná Dukla Praha tak přijede do Třince a ne na Stovky. Doufejme, že se dnešní výsledek a předvedená hra neprojeví na sobotní návštěvě s Táborskem, kdy naši hráči budou chtít potvrdit vítězstvím body ze Zlína a dopřát našim fanouškům skandování : „ TAK JSME PRVNÍ NO A CÓ !“ 
 
JAK UTKÁNÍ VIDĚL WEB. FANOUŠKŮ 
Trenér Milan Duhan se rozhodl v pohárovém utkání šetřit kompletní optimální jedenáctku Lipiny a do souboje s Třincem nasadil 11 hráčů širšího kádru nebo ty, jejichž hlavním úkolem je vyhrát se v divizním Lískovci. Toto rozhodnutí vyvolalo a nějakou dobu ještě asi bude vyvolávat mezi návštěvníky zápasu (a nebylo jich zrovna málo) velké vášně. Ale až čas ukáže, jestli bylo správné či nikoliv. Zápas tak skončil předpokládaným vítězstvím našeho soupeře, který může dál snít o pohárové Evropě. My se musíme spokojit se skromnějšími cíli. V sobotu bodovat doma s Táborskem a za dva týdny (7. září) v plné síle Třinci ukázat, kdo je momentálně na frýdeckomístecku a širokém okolí nejlepším týmem!
 
JAK UTKÁNÍ VIDĚL WEB. TŘINCE ....          FOTOGALERIE ....
JAK TO VIDĚL DENÍK ....                            ROZHOVOR S ONDŘEJEM PREPSLEM .... 
 
ZAPOMEŇME NA TŘINEC V SOBOTU HURÁ NA TÁBORSKO ( z webu fanoušků )
 
Po pohárové stopce od Třince se můžeme v sobotu těšit na další druholigový mač, tentokát s týmem Táborska. Táborsko postoupilo do druhé ligy po suverénním vítězství ČFL v roce 2010. Nejdříve hrálo pod názvem FK Spartak Sezimovo Ústí. Na začátku roku 2012 se tento klub spojil s okresním rivalem FK Tábor a vznikl v regionu silný subjekt FC MAS Táborsko.
V posledních třech letech se Táborsko umístilo vždy v dolní části tabulky. Nejlepšího umístění dosáhlo hned v první sezóně, když skončilo deváté. V posledních dvou ročnících si jeho fanoušci museli vystačit s dvanáctým místem. Nejznámějším hráčem Táborska je bezesporu Jan Šimák, táborský rodák, který svého času proslul jako skvělý fotbalista ale také jako velmi problémový hráč. Za svou bohatou kariéru působil mimo jiné v týmech Blšan, Sparty, Hannoveru, Leverkusenu, Stuttgartu a dalších. Věk se ale nedá zastavit, takže Šimák letos oslaví již 35 narozeniny. V Táborsku hraje druhou sezónu.
Táborsko z úvodních čtyř zápasů vydolovalo 5 bodů. Což vzhledem k tomu, že hned v úvodu soutěže hrálo s favorizovanými týmy Budějovic, Hradce a Varnsdorfu, není špatné. Táborsko zatím šetří góly jak vstřelenými tak inkasovanými. V prvním utkání sezóny prohrálo v derby na hřišti Českých Budějovic 2:0, poté doma bralo bod po výsledku 1:1 s Varnsdorfem. Ve třetím kole Táborsko přivezlo 3 body z Hradce za výhru 2:0 (video). V posledním zápase doma remizovalo s Mostem 0:0, i když v závěru utkání kopaly obě mužstva po jedné penaltě (video)
Pokračuje celoroční tipovací soutěž na výsledky, střelce a počet diváků v zápasech Lipiny. Pravidla. Pořadí. Tipy posíláme z d e. Střelecká nápověda: Hynek Prokeš je stále našim nejlepším střelcem se 3 góly. O 3 góly Táborska se postarali Javorek, Strnad a Šimák. V posledním zápase proti Mostu nastoupilo Táborsko v této sestavě: Toma – Sladký, Mráz, Cíferský, Kotrba – Šiml – Presl (55. Kočí), Javorek, Šimák, Tusjak (55. M. Vukadinović) – Strnad (68. Musiol).
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode