PŘED DERBY TŘINEC : MFK F-M 15.11.2014

12.11.2014 22:09
DERBY TŘINEC : MFK F-M 
SOBOTA 15.11.2014 10:15
 
VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V LOŇSKÉ SEZONĚ 
 
7.KOLO  7.9.2013 MFK F-M : TŘINEC 0:1 více zde ....
Do předešlého ročníku Fotbalové národní ligy vstupovaly oba týmy jako nováčci a poprvé je los svedl proti sobě v sedmém kole. Třinec hrál ve frýdecko-místeckých Stovkách před sedmi tisícovkami diváků a vsadil na defenzivní kartu. Domácí byli v zápase aktivnějším týmem a měli herní i územní převahu, jedinou branku však vstřelili hosté. V pětapadesáté minutě se trefil Malíř, který otevřel skóre podařeným angličanem. Tlak Frýdku-Místku sílil, ale na vyrovnání se tehdejší lídr tabulky nezmohl. Frýdek-Místek – Třinec 0:1. 
 
21.KOLO 5.4.2014 TŘINEC : MFK F-M 0:0 více zde ....
Začátkem dubna přivítal Třinec svého okresního soka v rámci jarní poloviny soutěže. Jako derby zápas bylo utkání vyhecované, jenomže do velkých šancí se ani jedno mužstvo nedostalo, důraz byl k vidění především v osobních soubojích. Ze začátku druhé půle byl vyloučen domácí Wojnar po souboji s Taliánem, a tak měli následně navrch hosté. Neprosadili se, nepřesně mířil v závěru také domácí Motyčka a zápas skončil bezbrankovou remízou. V prvním vzájemném zápase Třince s Frýdkem-Místkem v loňské sezoně padla jediná branka, v tom druhém čekali diváci na rozvlnění sítě marně. Třinec – Frýdek-Místek 0:0. 
 
DALŠÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ, OKRESNÍ DERBY 
1999/2000 FM-Třinec 1:2, Třinec-FM 2:0 (2.liga)
2001/2002 Třinec-FM 1:1, FM-Třinec 2:1 (MSFL)
2002/2003 FM-Třinec 0:0, Třinec-FM 1:1 (MSFL)
2003/2004 Třinec-FM 2:0, FM-Třinec 1:0 (MSFL)
2012/2013 Třinec-FM 3:0 VÍCE ZDE .... , FM-Třinec 1:3 VÍCE ZDE ....(MSFL) 
2013/2014 FM-Třinec 0:1, FM-Třinec 1:2, Třinec-FM 0:0 (FNL, pohár, FNL)
V novém tisíciletí se okresní rivalové střetli celkem desetkrát, v sedmi zápasech šlo o ligová klání. V těchto duelech zvítězil pětkrát Třinec, jednou Frýdek-Místek a jednou se oba týmy rozešly smírně. Dále šlo o pohárové utkání, v němž uspěl znovu Třinec,. A stejně tak tomu bylo i v přátelském zápase v zimě 2012. Utkání Tipsport cupu v lednu letošního roku pak skončilo remízou. Výrazně lepší bilanci ve vzájemných zápasech má tedy Třinec. 
Půjde o okresní derby a to není nikdy ledajaké utkání. Zpravidla jej doprovází skvělá divácká kulisa, vždyť loňský zápas ve Frýdku-Místku sledovalo 7246 diváků. Na jaře v Třinci se sešla na třinecké poměry také velice slušná návštěva, a sice 1206 fanoušků. Fanoušci z Frýdku-Místku to do Třince nemají daleko, určitě dorazí a společně s domácími příznivci snad vytvoří tradičně skvělou atmosféru. Vstup na toto utkání je navíc zdarma kvůli posledním výkonům Třince. 
 
 
ZAJÍMAVOSTI
Nejlepším střelcem Třince je slovenský útočník Tomáš Gavlák, který se pod Javorový vrátil kvůli početné marodce v kádru Třince právě z neúspěšného hostování ve Frýdku-Místku. Gavlák rychle nastřílel čtyři branky, ale pak se zranil a do konce podzimní části již nejspíš nezakončí. V srpnu zářil Petr Joukl, jenž nastřílel hlavou tři góly a je za Gavlákem druhým největším kanonýrem Třince. Dvě branky zaznamenali záložníci Martin Motyčka s Pavlem Malířem. Dalších sedm fotbalistů má na kontě po jednom gólu. 
V posledních zápasech se stal třineckou jedničkou v brance nejmladší ze tří tamních brankářů Pavel Rohel. V domácím zápase se Žižkovem Rohel vychytal čisté konto a zneškodnil i penaltu. Také v dalších zápasech předvedl povedené individuální výkony, nicméně na ligové vítězství v brance Třince stále čeká. Zkušený Lukáš Paleček odchytal také jedno utkání s nulou, v září se ovšem zranil a do brány musel právě Rohel. Několik zápasů odchytal i Václav Bruk, ten však na zápas bez obdržené brány nedosáhl. 
Kanonýrem frýdecko-místeckého mužstva je rovněž slovenský útočník, a to Martin Matúš. Tento fotbalista nastřílel už pět gólů, naposled se Matúš trefil v Ústí nad Labem a nezůstalo u jediné branky, Matúš se prosadil hned dvakrát. Za Matúšem zeje v kádru Městského FK docela výrazná díra. Dalším střelcem je se dvěma brankami další Slovák Dušan Uškovič. Šest hráčů má na svém kontě jednu vstřelenou branku, mezi tyto fotbalisty patří například dlouholeté opory týmu Václav Mozol nebo Erik Talián. 
Jedničkou mezi třemi tyčemi Frýdku-Místku je slovenský gólman Matej Mihálek, který se s pěti nulami dělí s dalšími dvěma brankáři o druhou pozici v brankářských statistikách soutěže. Mihálek chytal v posledních jedenácti zápasech v řadě, pouze v prvních třech kolech hájil valcířskou svatyni Ondřej Prepsl, čisté konto si ovšem nepřipsal. V Třinci by měl podle předpokladů chytat Mihálek. 
Třinecké trápila marodka téměř po celou dobu podzimní části. Nyní zůstávají na listině zraněných nejlepší střelec Tomáš Gavlák a brankář Lukáš Paleček. Za Frýdek-Místek proti Mostu nenastoupili kapitán Petr Literák a Jan Žídek kvůli kartám, ale v Třinci už budou moci hrát. 
Frýdek-Místek vyměnil v říjnu trenéra. Po sérii neuspokojivých výsledků opustil mužstvo Slovák Vladimír Goffa, kterého u kormidla vystřídal jeho dosavadní asistent Karel Orel. Orel mužstvo oživil a ve třech zápasech získal sedm bodů. Třinecký trenér Marek Kalivoda byl v srpnu vyhlášen nejlepším trenérem měsíce v lize, jenomže od té doby to jde se slezským mužstvem hodně příkře s kopce. Třinec čeká na ligové vítězství od zápasu v Ústí nad Labem na konci srpna.   
 
MFK FRÝDEK-MÍSTEK 
Frýdek-Místek působil v loňské sezoně v roli nováčka, ale všechny soupeře zaskočil skvělým nástupem do Fotbalové národní ligy. Postupně kvalita výkonů Frýdecko-místeckých opadla, ale se záchranou příliš starostí neměli. V sezoně 2014/15 střídá Frýdek-Místek od počátku soutěže porážky i vítězství, na konci října byl však po několika neuspokojivých výkonech v řadě odvolán trenér Goffa, jehož nahradil dosavadní asistent Orel. Ten mužstvo dokázal probrat a pod jeho vedení Frýdek-Místek v posledních třech zápasech dvakrát zvítězil a jednou remizoval. Lipinu najdeme v pořadí na 11. příčce se ziskem osmnácti bodů. Desáté Pardubice jsou na tom lépe pouze o skóre, horší poměr vstřelených a inkasovaných branek, ale stejný počet bodů má zase dvanáctá Opava. Rozdíly mezi týmy v této části tabulky nejsou nikterak propastné. 
První utkání po odvolání kouče Goffy hrál Městský FK na domácím stadionu proti exligovému Znojmu. Aktivněji sice začali hosté, gólově však poprvé udeřilo v jejich pokutovém území. Frýdek-Místek šel do vedení po dvaceti minutách. Následně se domácí trochu zatáhli a začali se strachovat o výsledek. Znojmo tlačilo, ale příliš okýnek v obraně Frýdku-Místku nenašlo a šance neproměnilo. Nový trenér Orel tak mohl na lavičce Lipiny oslavit vítězství 1:0 nad Znojmem. V dalším kole hrál Frýdek-Místek v Ústí nad Labem a byl v zápase mírným favoritem. Po úvodní části však byli Moravané o krok zpět. Na začátku druhého poločasu ale obrana Ústí nad Labem doslova hořela, třikrát inkasovala a rázem byli na koni hosté. Severočechům se podařilo těsně před koncem snížit, na víc už se ovšem nezmohli a Frýdku-Místku podlehli 2:3. Tři body se od rozjetých valcířů očekávaly i v domácím utkání s Mostem, ale tento zápas mezi přihlížejícími diváky příliš nadšení nevyvolal. Největší šanci zahodili domácí na začátku druhé části, kdy nastřelili tyč. Branka nepadla ani ve zbývajících minutách, zápas tak skončil bezbrankovou, ale zaslouženou remízou. Frýdek-Místek a Most si rozdělili po bodu po výsledku 0:0. 
Frýdecko-místečtí vstupovali do zápasu s Mostem v roli favorita, navíc měli pod novým trenérem v zádech dvě vítězství. Vyšel jim i úvod utkání, v němž byli jednoznačně aktivnějším mužstvem, žádné větší problémy však mostecký brankář Mandous řešit nemusel. Baník své ojedinělé příležitosti nevyužil, tu největší v celém zápase pak v úvodu druhého poločasu zahodil domácí Zapalač. Ten se uvolnil na levé straně, ale nastřelil pouze tyčku Mandousovy brány. Dále se hrálo hlavně uprostřed hrací plochy, brankáři příliš práce neměli. Domácí gólman Mihálek nemusel zasahovat proti střelám Petráška a Veselinoviće. V dalších minutách už diváci nic zajímavého neviděli. Frýdek-Místek doma znovu neobdržel ani branku, ale také žádnou nevstřelil. Frýdek-Místek – Most 0:0.   
 
FK FOTBAL TŘINEC 
Třinečtí fotbalisté předváděli v předešlém sezoně špatné výkony především na vlastním hřišti a v jarní části museli bojovat o záchranu. Setrvání mezi druholigovými týmy nakonec dosáhli a do nové sezony vstoupilo mužstvo kolem trenéra Kalivody skvěle. Ve druhé polovině srpna se Slezané načas hřáli dokonce na vedoucí příčce ligy, ale s podzimními měsíci padla na Třinec pořádná deka. Mužstvo zpod Javorového trápila početná marodka a když už body naskakovaly, tak pouze po jednom. Na vítězství čekají Třinečtí již devět ligových zápasů v řadě a v pořadí samozřejmě značně klesli. Nyní patří Třinci 13. místo s třinácti body, prostě samé smolné třináctky. Na dvanáctou Opavu ztrácejí Třinečtí pět bodů, čtrnáctý Most je ovšem pouze o bod zpět. Náskok na sestupové příčky mají v Třinci zatím dostatečný, a sice pětibodový. 
Koncem října odjížděli třinečtí fotbalisté do Varnsdorfu na horkou půdu tehdejšího lídra tabulky. V zádech však měli domácí remízu se Žižkovem a na severu Čech toužili přetnout sérii špatných výsledků na varnsdorfském stadionu. Jenže to bylo málo, na úvodní branku domácích sice Třinec rychle zareagoval, ale brzy znovu prohrával. Na začátku druhé půle přidal Varnsdorf třetí zásah a po zbytek zápasu si vedení kontroloval. Varnsdorf porazil Třinec 3:1. V první listopadovém dni hostili Třinečtí sokolovský Baník. Západočeši měli být unavení po dlouhé cestě, ale tak tomu vůbec nebylo. Sokolov byl po celý první poločas lepší a zaslouženě o gól vedl. Ve druhém poločase Třinec přidal, ale do šancí se v křeči nedostával. Baník perfektně bránil, z ojedinělého útoku přidal pojistku na svou výhru, kterou již nepustil. Třinec doma podlehl Sokolovu 0:2. V rámci čtrnáctého kola se Třinec představil na hřišti Pardubic a očekávala se vyrovnaná bitva dvou týmů, které v posledních kolech nehrály úplně v pohodě. První poločas nic moc zajímavého nepřinesl, fanoušci se začali bavit až v půli druhé. Důležitou první branku vstřelily Pardubice, Třinec však mohl několikrát srovnat. To se nepovedlo, ani domácí už se neprosadili, přesto dokráčeli k těsnému triumfu. Východočeši doma zdolali Třinec 1:0. 
Obě mužstva nastupovala v Pardubicích k utkání s patrnou nervozitou na kopačkách. Do první příležitosti se dostali domácí, ale Jeřábek nehlavičkoval příliš důrazně. Lepší šanci měl po centru Málka na druhé straně Motyčka, ale jeho střelu doslova zázračně vykopl pardubický brankář Frydrych. Vstup do druhého poločasu vyšel rozhodně lépe Pardubicím, které vystřídaly, střídající Petráň si naběhl na přihrávku Řezníčka a v pádu zakončil přesně za záda Rohela. O chvilku později mohl srovnat Ceplák, jenže proti byl opět výborný Frydrych. Ceplák později zahodil ještě další třineckou možnost. Na opačné straně vytěsnil Rohel Petráňovu hlavičku a se střelou Závišky mu pomohla tyč. Pardubice po čtyřech zápasech skórovaly, to třinecká krize trvá dále. Pardubice – Třinec 1:0.  
 
Z WEBU FNL 
Tradičně nabité sobotní dopoledne tentokrát nabídne pouze jeden druholigový zápas. O něj se postarají v regionálním souboji týmy Třince a Frýdku-Místku. Třinečtí prožívají těžké chvilky a možná by už nyní byli rádi za zimní přestávku. Fotbalisté, které z lavičky diriguje trenér Kalivoda, nedokázali už celkem devět kol v řadě naplno bodovat. Během tohoto dvouměsíčního období získali Slezané pouhé tři body za tři remízy, což se promítlo také v jejich postavení v tabulce. Tam Třineckým patří až třinácté místo. Ztráta na Opavu, která se nachází o příčku výše, je navíc už pětibodová. Prolomit nepříznivou sérii mohou účastníci jarního čtvrtfinále národního poháru v letošní domácí derniéře proti Frýdku. „S Frýdkem je to velké derby. Pamatuji si, jak jsem se byl podívat na zápas ve Frýdku, kde bylo sedm a půl tisíce diváků. To jsem ještě nehrál za Třinec a kluci tam vyhráli 1:0. V následné odvetě gól nepadl. Tam jsem nastoupil, ale kvůli vyloučení našeho hráče jsme brali i remízu. Třinec je v tomto ohledu úspěšnější. Doufám, že se nám podaří tuto statistiku naplnit,“ řekl na klubovém webu útočník Dedič.
Vedení frýdeckomísteckého celku před necelými čtyřmi týdny vyměnilo po chabých výsledcích hlavního kouče, kterým se nově stal dosavadní asistent Orel. A zdá se, že Valcířům tato změna prospěla. První dvě utkání pod vedením nového trenéra Frýdek dotáhl do vítězného konce, nicméně minulý víkend na svém trávníku doma o body přišel, neboť pouze remizoval s mosteckým Baníkem. Sedmibodovým ziskem v posledních týdnech se ale Frýdečtí posunuli z pásma mužstev ohrožených sestupem do klidnějších vod. Formu mohou Valcíři potvrdit už v sobotu dopoledne, kdy se vydají na hřiště nedalekého Třince. Ovšem pozor, proti tomuto soupeři se Frýdku tradičně nedaří. Naposledy Valcíř vyhráli před deseti lety v MSFL. „Já osobně si vůbec nevybavuji, kdy se nám to povedlo naposledy. Každá série ale jednou končí a my uděláme v sobotu maximum pro to, aby z naší kabiny zněl vítězný pokřik,“ řekl pro klubový web trenér Frýdku.
 
 
Z WEBU FANOUŠKŮ 
V sobotu se dočkáme dalšího okresního derby proti Třinci. Regionální soupeři Lipině v této sezóně příliš nesvědčí. Prohráli jsme v prvním kole doma s Opavou 2:3, zápas s Karvinou skončil pro Lipinu ještě hůře a všichni ho mají v paměti. Teď je na řadě Třinec. Ten na podzim trpí na četná zranění hráčů a utápí ve výsledkové krizi. Nevyhrál již 9 zápasů v řadě (z toho 6x prohrál). Třinec se nachází na 13. příčce tabulky. Pod sebou má Most (který porazil venku 2:3), Ústí nad Labem (také Třinec vyhrál venku 1:3) a poslední Kolín, který v Třinci remizoval 2:2. Třetí a poslední výhru v sezóně si Třinec připsal v domácím souboji s Opavou (2:1), která je v tabulce hned nad Třincem na 12. místě. Všichni další soupeři byli nad třinecké síly a jeho postavení v tabulce tak je zasloužené.
V loňské sezóně uhrála Lipina v první polovině sezóny 19 bodů (s předehrávaným 16. kolem bylo bodů 20) a to bylo považováno za úspěch. Nyní máme na svém kontě bodů 18. Případnou výhrou by se nejen překonal bodový zisk z minulé sezóny, ale hlavně by se Lipina dostala daleko od spodních pater tabulky.
V domácím prostředí Třinec odehrál 7 utkání a kromě již zmíněného vítězství s Opavou prohrál s Karvinou a Olomoucí 1:3, se Sokolovem 0:2. Bod za remízy bral po utkáních se Znojmem a Kolínem (oba 2:2), v souboji s Viktorkou Žižkov gól nepadl.
Na jaře Lipina v Třinci remizovala 0:0 a přerušila sérii pěti porážek s Třincem v řadě. Nicméně na výhru v soutěžním utkání čekáme proti Třinci už více než 10 let. Tři druholigové body z Třince Lipina naposledy vezla na jaře v roce 1998.
 
Z WEBU MFK F-M
Samotné derby bude mít letos možná ještě větší příchuť. Domácí fotbalisté se v posledních zápasech výsledkově trápí (na výhru čekají Kalivodovi svěřenci již devět utkání v řadě), naopak hráči Frýdku-Místku si už ani nepamatují, jak vlastně výhra nad Slezany chutná. „Samozřejmě, bychom byli rádi, kdybychom tu černou sérii už konečně protrhli. Já osobně si vůbec nevybavuji, kdy se nám to povedlo naposledy. Každá série ale jednou končí a my udělám v sobotu maximum pro to, aby z naší kabiny zněl vítězný pokřik,“ přeje si před prestižním utkáním kouč Valcířů Karel Orel.
Ten již pro zápas na stadionu Rudolfa Labaje bude moci počítat se stoperskou dvojicí Petr Literák – Jan Žídek, kteří si v minulém domácím zápase s Mostem odpykávali trest za čtyři žluté karty. Naopak za stejný prohřešek pyká v soupeřově táboře nyní záložník Martin Motyčka.
Poslední vzájemné měření sil skončilo bezbrankovou remízou. „Jde o derby a ty bývají vždy nevyzpytatelné. Oba týmy se vzájemně velmi dobře znají, takže bude problém se něčím ještě překvapit,“ zamyslel se Orel. O tom, že derby nemívá favorita, mluvil na oficiálních stránkách třineckého klubu také jejich útočník René Dedič. „Asi ano. Frýdek je v tabulce momentálně výš, ale toto je derby a může dopadnout všelijak, například jako loni na podzim.“
 
UMÍSTĚNÍ V TABULCE
10. Frýdek-Místek      14        5          3          6          14:17   18
13. Fotbal Třinec        14        3          4          7          18:26   13
 
DALŠÍ ZÁPASY 15. KOLA
Pátek 14. listopadu: Ústí nad Labem – MFK Karviná (18.00).
Sobota 15. listopadu: Fotbal Třinec – MFK Frýdek-Místek (10.15), Táborsko – Vikt. Žižkov, Graffin Vlašim – Fastav Zlín (oba 14.00), SFC Opava – Baník Sokolov (18.00).
Neděle 16. listopadu: FK Kolín – FK Pardubice (13.30), Baník Most – 1. SC Znojmo FK (17.30).
Utkání Sigma Olomouc – FK Varnsdorf se hraje až v sobotu 29. listopadu.
 
STŘELCI
TŘI:    4 – Gavlák, 3 – Joukl, 2 – Malíř, Motyčka, 1 – Ceplák, Gomola, Hupka, Kubáň, Smetana, Velner, Vomáčka.
FRM:  5 – Matúš, 2 - Uškovič, 1 – Talián, Mozol, Halaška, Hykel, Vašenda, Švrček, vlastní (Malý)
 
ČISTÁ KONTA
TŘI:   Pavel Rohel, Lukáš Paleček – 1 nula
FRM:  Matej Mihalek – 5 nul
 
DIVÁCI
TŘI:       11 472 celkem (5579 doma + 5893 venku)
FRM:      24 491 celkem (17 161 doma + 7330 venku)
 
KARTY
TRI:   3 ŽK + 1 ČK Petr Lisický, 6+0 Lukáš Kubáň, 4+0 Martin Motyčka, 3+0 Jaroslav Málek, Michael Hupka, Tomáš Matoušek, Benjamin Vomáčka, 2+0 Pavel Malíř, Ondřej Smetana, Miroslav Ceplák, 1+0 Patrik Kundrátek, Jan Lukáš, Marek Čelůstka, Michal Velner.
 
FRM:  2+1 Pavol Ilko, 5+0 Martin Matúš, 4+0 Petr Literák, Jan Žídek, 3+0 Petr Zapalač, Erik Talián, 2+0 Michal Švrček, Matej Mihalek, 1+0 Martin Ďurica, Martin Uvíra, Dalibor Vašenda, Martin Pribula.
 
ROZHODČÍ
Pavel Julínek (pískal naše domácí utkání se Znojmem) – Petr Vysloužil, Petr Caletka (delegát: Michal Brutar)
 
INFORAMCE PRO FANOUŠKY
Vstupné na utkání v Třinci činí normálně 50 Kč, ale jelikož se Slezanům v posledních druholigových zápasech nedaří, připravil pro ně klub omluvu v podobě vstupného zdarma. „Jsme si vědomi, že jsme své fanoušky v domácích zápasech příliš nepotěšili a tímto krokem jim to chceme aspoň trochu vynahradit. Doufám, že si poslední utkání nenechají ujít a vytvoří našim hráčům bouřlivé domácí prostředí,“ sdělil na webových stránkách třineckého klubu generální manažer Karel Kula. Doufejme, že se nenechají zahanbit ani fandové z Frýdku-Místku, kteří tak vytvoří Valcířům na Lesní domácí prostředí.
 
DOPRAVA VLAKEM
odjezd z vlakového nádraží ve FM       7.36 hod
příjezd do Českého Těšína                 8.16 hod
odjezd z Českého Těšína                   8.22 hod
příjezd do Třince                                 8.31 hod
 
ROZHOVOR - Generální a sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Karel Kula
 
Třinec naposledy vyhrál v pátém kole v Ústí 3:1, v tabulce byl třetí se ziskem deseti bodů ! Ale v dalších devíti kolech získal pouhé tři body za 3 remízy a v tabulce klesl se ziskem 13 bodů na 13.příčku ! Proč ?
Těch příčin je více. Hlavní bylo zranění několika klíčových hráčů (Motyčka, Paleček, Dědič, Smetana, později i Gavlák) a v nabitém programu, kdy jsme hráli pohárová utkání bylo vytížení některých hráčů velké. Hráči, kteří pak dostali příležitost zraněné hráče plnohodnotně nenahradili. Začali jsme prohrávat a projevilo se to na psychice hráčů. Připomíná mi to Frýdek Místek v loňské sezóně, kdy vedl tabulku a skončil dole.
 
S MFK F-M máte dlouhodobě lepší vzájemné zápasy, zhodnotíte zpětně souboje v MSFL a loňské druholigové souboje?
To bych moc nesrovnával, MSFL je něco úplně jiného než 2.liga. Taky kvalita kádrů obou mužstev doznala změn. Bilanci máme sice lepší, ale utkání ve 2. lize byla vyrovnaná. Ve Frýdku jsme vyhráli 1:0 a doma jsme uhráli remízu 0:0.
 
Proč jste po postupu do FNL vyměnil úspěšného trenéra Kouřila za trenéra Hajného? Trenéra Hajného jste vyměnil za sám sebe a údajně jste současného trenéra Kalivodu opět nahradil vy sám! Je to pravda?
Nevyměňuji trenéry já, ale vedení klubu. Panu Kouřilovi skončila smlouva a novou jsme mu nenabídli. Důvody nemíním rozebírat. To, že o pana Kouřila není dodnes nikde zájem o něčem vypovídá.
Pan Hajný bohužel výsledky v domácím prostředí neměl a bylo třeba nějak reagovat. Nejlepším řešením byl někdo z klubu, kdo má zkušenosti a padlo to na mě. Nakonec jsem sezónu s mužstvem dojel a byla úspěšná.
Pana Kalivodu jsem nenahradil, pořád je hlavním trenérem a nese za výsledky zodpovědnost, také vede tréninkový proces a já se tréninků účastním jen sporadicky. Při utkáních jsem na lavičce jako druhý asistent a podílím se i na koučování zápasu, tak to funguje celou podzimní sezónu. Jsme s Markem Kalivodou domluveni, že mohu kdykoliv vyjádřit svůj názor a zasáhnout po vzájemné domluvě do koučování utkání. Navzájem se respektujeme a máme stejný zájem o to, aby byl Třinec úspěšný.
 
Jak jste vnímal trenérské změny ve F-M , kdy trenéra Duhana nahradil před sezónou Vladimír Goffa, kterého po debaklu s Karvinou vystřídal jeho asistent Karel Orel.
Nepochopil jsem to, proč Duhan v polovině letní přípravy skončil. Ale je to věcí vedení Frýdku Místku, nevidím do fungování vašeho klubu hlouběji. Goffa přišel do cizího prostředí, neznal dobře 2.ligu v Česku a doplatil na to. Karel Orel je ve stejné roli jako já loni na podzim, kdy jsem naskočil po panu Hajném. Zná dobře kluky, zázemí klubu a to dělá hodně, přivést okamžitě někoho nového by byla z mého pohledu chyba.
 
A teď už k tolik očekávanému derby Třinec : F-M! Je Frýdek optimální soupeř pro ukončení devíti zápasové série bez vítězství ? Jaký očekáváte průběh a výsledek tohoto derby ?
Myslím si, že je jedno s kým momentálně hrajeme. Naším cílem je vyhrát a sérii zlomit. Jednou to přijít musí a musíme v to věřit. Očekávám, že Frýdek to zavře a bude čekat na brejkové příležitosti, nemají u nás co ztratit a budou čekat na naše chyby.
 
Po vzoru MFK F-M jste za neúspěšné výsledky zvolili pro fanoušky vstup na toto utkání zdarma. Kolik jich tedy očekáváte a kdo bude mít v hledišti přesilu?
Byl bych rád kdyby bylo plno. Kdo bude mít přesilu není podstatné. Ve Frýdku bylo loni o 6000 domácích díváků více než Třineckých a my tam přesto vyhráli.
 
Lipinu máte určitě dobře přečtenou! Kdybyste mohl si z našeho mužstva vybrat do svého týmu 3 hráče, kdo by to byl a proč?
To bych si nechal pro sebe, některé hráče v hledáčku mám.
 
Po tomto derby vás čeká ještě jedno a to Karviná! Na jaký bodový zisk to z těchto dvou utkání vidíte?
Pořád tam vidím 6 bodů a kolik uhrajeme je jen na nás.
 
A poslední otázka, kdo bude v letošním ročníku bojovat o postup a kdo o záchranu. A na jakém místě uvidíme na konci soutěže váš celek a Lipinu?
O postup bude bojovat Sigma, Táborsko, Karviná,Sokolov. O záchranu Kolín,Ústí, Most, Třinec, Pardubice a Frýdek Místek.
Přál bych si abychom skončili co nejvýše a Lipině přeji to samé.
 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode