PŘED UTKÁNÍM ROKU - MFK F-M :FK FOTBAL TŘINEC

05.06.2013 07:01

SOBOTA 8.6. 10:15 MFK F-M : FK FOTBAL TŘINEC 

ROZHOVOR S TRENÉRY ....

 

Jedině vítězství Lipiny a klopýtnutí Třince v posledním kole MSFL doma s rezervou Baníku může posunout MFK Frýdek - Místek do vysněné NFL a to ještě za předpokladu,že svěřenci trenéra Milana Duhana zvítězí v Břeclavi 

Fotbalisté Třince po loňském sestupu z druhé ligy letos usilují o návrat do této soutěže. Celou dobu jim zdatně sekunduje celek Frýdku-Místku. Dvě kola před koncem ligy je mezi oběma družstvy čtyřbodový rozdíl. O tom, jestli Třinec vedoucí pozici udrží, může hodně napovědět právě vzájemné utkání.
"Jde nám o postup, takže se na utkání připravíme jako na finále mistrovství světa," vzkazuje třinecký trenér Miroslav Kouřil, který nijak nepřeceňuje podzimní vítězství 3:0 nad hlavním soupeřem Třince v boji o postup. "Celou sezonu nám Frýdek nepříjemně šlape na paty a nutí nás stále se zlepšovat. Postup by si zasloužil stejně jako my. Moc bych si přál, aby nakonec postoupila obě družstva," říká třinecký lodivod.
Frýdecko-místecký výběr se v domácím prostředí pokusí prodloužit domácí neporazitelnost a oplatit tak Třinci podzimní porážku. "O síle Třince dobře víme. Chceme zápas zvládnout jak herně, tak výsledkově. Věřím, že nás přijde povzbudit hodně lidí," uvádí trenér Frýdku-Místku Milan Duhan s tím, že kdyby byl mezi oběma soupeři menší bodový rozdíl, měl by podle něj zápas ještě větší náboj. S takovým tvrzením však jeho třinecký protějšek nesouhlasí. "Dokud nebudeme mít definitivní jistotu postupu, nesmíme nic podcenit. Diváci se určitě mohou těšit na kvalitní utkání, takže by měli přijít, ať už se bude hrát za jakéhokoli počasí," vzkazuje Miroslav Kouřil.
O tom, že se bude hrát dobrý fotbal, je přesvědčený i trenér domácího výběru. "Taktiku určitě prozrazovat nebudeme, ale vzhledem k tomu, že spolu budou hrát dva nejlepší týmy soutěže, očekávám útočný fotbal se spoustou šancí na obou stranách," míní Milan Duhan.
Dlouho očekávané regionální derby dvou hlavních aspirantů na postup do druhé ligy se odehraje v sobotu 8. června ve Stovkách. Střetnutí začne v 10 hodin a 15 minut.

Jak to bylo na podzim : web. Třince : komentář k utkání ....

                                                           : jak to viděli trenéři ....

                                                           : z třinecké televize sestřih z utkání ( od 5.minuty ) ....

Jak to bylo na podzim : web. MFK F-M : komentář k utkání ....

                                                              : více o utkání ....

Jak hrály oba celky ve 28.kole : Třinec : Prostějov 5:1 ....

                                                   ....  krůček od postupu ? - ještě jim chybí ten nejtěžší a ten nezvládnou !

                                                  : Rosice : MFK F-M 0:3 ....

 

MFK FRÝDEK - MÍSTEK ....

Kádr MFK F-M ....    Statistiky hráčů ....  

FK FOTBAL TŘINEC ....

Kádr FK FOTBAL TŘINEC   ....  Statistiky hráčů ....

 

 Hlavní trenér : Miroslav Kouřil ....                            Hlavní trenér : Milan Duhan ....

 Asistenti :        Lubomír Vašek  ....                            Asistenti :        Karel Orel ....

                        Alois Grussmann ....                                                  Martin Blahuta ....

Pravděpodobné sestavy :

MFK F-M : .... - Literák,Korneta,.....,Žídek - Švrček,Mozol,Talián,Ceplák - Teplý,Gulajev

Třinec :  Lipčák -  Matoušek, Hupka, Švec, Eismann -  Malíř, Kyselý ,Motyčka,Juřena -  Čtvrtníček -  Gavlák.

SOUBOJ FANOUŠKŮ

WEB. LIPINSKÝCH FANOUŠKŮ ....

DISKUZE FANOUŠKŮ TŘINCE ....

Jestliže na hřišti se může očekávat vyrovnaná partie,tak v hledišti bude mít Lipina jednoznačnou převahu a zvlášť lipinský kotel ukáže komu by více slušela NFL ! 

 Třinečtí fandové budou ale u toho ! .... a na to mohou zapomenout  .... !

 

 

JAK UTKÁNÍ VIDÍ SKVĚLÝ WEB. NAŠICH FANOUŠKŮ :

MSFL vrcholí. Před námi je poslední domácí zápas Lipiny v sezóně. Ve Stovkách se v sobotu představí první tým tabulky Třinec.
Dotáhnout Třinec před druhým vzájemným utkáním na rozdíl menší než tři body. To byl úkol či přání pro jaro. Bohužel nepodařilo se. Naopak bodový rozdíl během jara narostl o další bod. A to přesto, že Lipina ve 12 jarních utkáních 9x vyhrála a přemožitele našla pouze v nedalekém Hlučíně. Nepočítáme-li béčko Baníku tak právě se zeměpisně nejbližšími sousedy měla Lipina v sezóně největší problémy. Pouhý jeden bod ze dvojzápasu s Hlučínem, šťastné tři body ze dvou utkání proti Orlové a tříbranková porážka v Třinci. Všehovšudy 4 body z pěti utkání. Třinec v těchto zápasech získal do tabulky bodů 13.
Třinec měl v sezóně ale úplně problémy. Porážky venku s béčkem Baníku, v Rosicích nebo ve Žďáru jsou minimálně velmi úsměvné. Navíc také Třinec se nevyhnul syndromu Hulín a jako horký kandidát postupu nechal domácím jeden bod za remízu 1:1.
O tom, že rozdíl mezi Třincem a Lipinou zůstane stále čtyřbodový se rozhodovalo také minulý týden. V utkání, ve kterém Třinec porazil třetí Prostějov 5:1. Výsledek však neodpovídá hře. Na vedoucí branku Prostějova Třinec za minutu odpověděl šťastnou trefou z přímého kopu. Gól Třince na 2:1 těsně před přestávkou domácím na sebevědomí moc nepomohl a ve druhé půli se 20 minut strachovali o výsledek stáhnutí hluboko na své polovině. Vyrovnávací gól však Hanáci i přes několik vyložených šancí nevstřelili. Ke konci utkání už bylo znát, že Prostějov by se v příští sezóně měl poohlížet spíše po turnajích veteránů než po MSFL. Třinec hrál proti Prostějovu jednoduchý fotbal. Dostat balon do blízkosti rohového praporku a centrem najít někoho z vysokých nabíhajích hráčů. To je nejčastější recept Třince na ohrožení soupeřovy branky.
Lipina je jediným neporaženým týmem MSFL v domácím prostředí s famózní bilancí 13-1-0 a skóre 33:4! Pohled na tabulku je ale neúprostný a existují pouze dvě možnosti dalšího vývoje. Lipina zvítězí a situace na čele se ještě trošku zdramatizuje. Nebo Třinec uhraje minimálně bod a my můžeme díky vtipnému losu potřetí během čtyř let (!) být první, kdo svému soupeři pogratuluje k prvnímu místu.
 
2001/2002 (MSFL) Třinec-FM 1:1, FM-Třinec 2:1
2002/2003 (MSFL) FM-Třinec 0:0, Třinec-FM 1:1
2003/2004 (MSFL) Třinec-FM 2:0, FM-Třinec 1:0
2012/2013 (MSFL) Třinec-FM 3:0


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode