Přihláška za člena FAČR

28.01.2012 11:51

Převzato ze stránek MFK F-M

 

Informace k Přihláškám za člena FAČR (důležité)

Nejen náš klub, ale všechny fotbalové kluby v ČR, mají na začátku letošního roku povinnost přihlásit všechny členy, včetně jejich příspěvků, Fotbalové asociaci ČR (dále jen FAČR).
Toto přihlášení je 
povinné pro všechny hráče (od předpřípravky až po muže), trenéry, vedoucí družstev, asistenty trenérů, funkcionáře klubu, lékaře, zdravotníky, maséry - zkrátka všech zainteresovaných, kteří se nějakým způsobem podílí na činnost našeho fotbalového klubu (dle Stanov FAČR).
Povinný je rovněž členský poplatek, který pro rok 2012 činí
 50 Kč/člen (ten se zasílá i s přihláškou na FAČR)"V letošním roce tento poplatek uhradíme za všechny přihlášené," řekl předseda našeho fotbalového klubu Radomír Myška. Od roku 2013 budou poplatky činit již 200 Kč za dospělého člena a 100 Kč za mládežníka. "Proti tomuto nesmyslnému navýšení se na valné hromadě postavili jen zástupci Moravskoslezského kraje, kteří chtěli částku ve výši 50 Kč zachovat i pro další roky. Ostatní delegáti je ovšem přehlasovali a odsouhlasili tak toto navýšení," prozradil naší redakci předseda OFS Frýdek-Místek Zdeněk Duda.

Všichni ti, kteří budou uvedeni v zápise o utkání, musí povinně do 20. února 2012 vyplnit a odevzdat svým trenérům PŘIHLÁŠKU za člena, které se po kontrole zašle na FAČR.
Přihlášky získáte u svých trenérů jednotlivých družstev, můžete si je i sami vytisknout, vyplnit a následně odevzdat v daném termínu trenérům. Dbejte prosím na správnosti a včasnosti odevzdání těchto přihlášek - nechť předejdeme zbytečným problémům se zaregistrováním hráče pod asociaci FAČR.

"Veškeré informace lze nalézt na internetové adrese https://clenstvi.fotbal.cz," upozornil ještě Zdeněk Duda.

Přihláška za člena FAČR  

Návod k vyplnění Přihlášky za člena FAČR


Základní informace o členství

Na 13. řádné valné hromadě FAČR (dříve ČMFS) byly přijaty nové stanovy, které jsou platné s účinností od data přijetí, tedy od 26. června 2011.

Stanovy nově definují vznik členství v asociaci a zavádějí i výběr členských příspěvků. Členstvím se zabývají ve stanovách články 3 (vznik členství), článek 4 (základní práva a povinnosti členů) a článek 5 (zánik členství).

 

O konkrétním vzniku členství a způsobu registrace hovoří Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob schválená výkonným výborem FAČR.

Dále je vydán metodický pokyn Popis registrace, který přibližuje způsoby, jak podat přihlášku v kategorii člen v souladu s článkem 3), odstavec 2), písmeno a) stanov, tedy prostřednictvím členského klubu, nebo v kategorii člen v souladu s článkem 3), odstavec 2), písmeno b) stanov, který se týká jednotlivců.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode