ROZHOVOR S GENERÁLNÍM MANAŽEREM SFC OPAVA ALOISEM GRUSMANNEM

29.07.2014 20:14

ROZHOVOR S GENERÁLNÍM MANAŽEREM SFC OPAVA ALOISEM GRUSMANNEM ....

Váš tým se po roce vrátil zpět do FNL , jak by jste zpětně zhodnotil učinkování v MSFL a kdo má největší zásluhu na postupu do druhé ligy ?
Zpětně hodnotím naše účinkování v MSFL kladně a to hlavně z důvodu postupu do FNL. Z hlediska sportovního to byl velice těžký rok, jelikož jsme byli favorité soutěže a jak už to bývá, všichni soupeři se na nás důkladně připravovali. Zásluhu na postupu má určitě celý tým včetně trenérů.
 
Jaké jsou změny v kádru SFC Opava ?
Příchody: Zdeněk Pospěch, David Mikula, Jan Svatonský, Tomáš Machálek, Nemanja Kuzmanovič (ti všichni přišli do klubu na přestup), dále pak: Tomáš Čelůstka, Petr Ševčík (na hostování), z B-mužů byli přeřazeni do A-týmu: Šimon Továrek, Jakub Kuzník a Jakub Janetzký, který přišel z dorostu.
Odchody: Lumír Sedláček, Jakub Můčka, Petr Nekuda, Martin Švec, Robin Wirth, Tomáš Komenda, Tomáš Polách a Václav Jurečka.
 
Jak jste spokojen s letní přípravou ?
Příprava proběhla podle plánu, ale samozřejmě vše ukáže až začátek soutěže.
 
V 1.kole Poháru FAČR jste se trápili u divizního Nového Jičína , jak jste viděl toto utkání ?
Jediné, kde jsem viděl nedostatky, byly v koncovce, kdy jsme zahazovali i ty největší šance.
 
Naši skvělí lipinští fandové si určitě vzpomenou na vaše působení ve Válcovnách ! Jak na toto období vzpomínáte, v jakých letech jste zde ve Stovkách hrál a kdo byli vaši spoluhráči ?
To víte, že na toto období vzpomínám velice rád. I Válcovny mi dopomohly k dosáhnutí mé celkem bohaté fotbalové kariéry. Ve Válcovnách jsem působil v letech 1985 – 86 pod vedením trenéra Ericha Cvertni. Byla tady velmi dobrá parta (Pepa Marchevský, Karel Orel, Míra Onufer, Sváťa Schafer, Pepa Sláma a další) a mám na tuto dobu plno hezkých vzpomínek.
 
I o fanoušcích Opavy se mluví jako o 12 hráči,jak pro změnu vzpomínáte na hráčské působení v Ostroji ?
Nejen v Ostroji, kde jsem začínal v letech 1981-82 jako sedmnáctiletý kluk hrát 3.ligu, ale i v pozdějším Kaučuku, kde jsme to dotáhli až do 1.ligy, jsem strávil celkem 7 let. Toto období patří mezi mé největší hráčské zážitky. Na utkání 1.ligy byl stadión vždy hodinu před utkáním vyprodán a divácká kulisa byla fantastická. Jak zmiňujete, divácí byli opravdu našim 12. hráčem.
 
Mohl byste mladším fanouškům popsat vaši hráčskou kariéru a posléze trenérskou a funkcionářskou ?
Tak jen stručně: Baník Ostrava, Ostroj Opava, VTJ Tábor, Válcovny plechu F-M, FC Vítkovice, Betis Sevilla, Sigma Olomouc, Kaučuk Opava, FK Třinec (zde všude jsem působil jako hráč)
Trenérské působení: FK Nový Jičín, NH Ostrava (šéftrenér mládeže), Jakubčovice nad Odrou, Vítkovice, Třinec a nyní půl roku působím ve funkci generálního manažera SFC Opava.
 
A teď už k otázce která bude nejvíce fanoušky obou táborů zajímat, co očekáváte od tohoto derby, s jakým výsledkem budete spokojeni a jaké jsou cíle SFC v tomto ročníku FNL ?
Očekávám vyprodaný stadión a kvalitní fotbalové derby. Samozřejmě bych byl spokojen se třemi body. Cílem SFC Opava je pohybovat se ve středu tabulky FNL.
 
Na trenérské lavičce MFK F-M je váš dlouhodobý spoluhráč a kamarád Karel Orel, proběhly mezi vámi už nějaké sázky a jak vnímáte sílu MFK F-M ?
Je pravda, že Karel je můj dobrý kamarád, ale nikdy jsme se o výsledky nesázeli.
MFK F-M bude určitě silným protivníkem i když víme, že se jim konec sezony nevydařil.
 
Na Stovkách se očekává rekordní návštěva na toto velmi atraktivní utkání , kolik myslíte že dorazí opavských fanoušků a jaká bude celková návštěva ?
Doufám, že si na utkání najde cestu co největší počet diváků nejen z F-M, ale i z Opavy. Pokud bude návštěva jako při loňském utkání MFK F-M – FK Třinec, budu spokojen (8000 diváků).
 
A otázka na závěr, co byste vzkázal fanouškům obou týmů ?
Byl bych rád, kdyby průběh utkání jak na hřišti, tak na ochozech mezi diváky proběhl v duchu fér play! Taky bych chtěl popřát divákům pěkný sportovní zážitek.
 
Děkuji za rozhovor https://martinblahuta8.webnode.cz/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode