ROZHOVOR S MANAŽÉREM CHLEBOVIC JIRKOU SYŘÍNKEM

07.10.2016 11:21

 ROZHOVOR S MANAŽÉREM CHLEBOVIC JIRKOU SYŘÍNKEM PŘED DERBY S PALKOVICEMI

 


Pane Syřínek, Chlebovice se v OP zachránily v posledním kole doma s Návsí. Kolem tohoto utkání kolují různé spekulace, oddíl i Vy osobně jste dostali tresty ( klub 10000 Kč a předseda Syřínek půlroční zákaz činnosti – poznámka autora ), tak že mohl byste objasnit veřéjnosti důvod tak tvrdých trestů ?
Dosud mi nikdo nesdělil důvod trestu. Ani na disciplinární komisi,  ani písemně. Nikdo není svatý, ale když někdo trestá tak by měl mít důkaz a potrestaný by měl vědět za co.  To se nestalo, ale čemu se divit, když to jde od první ligy dolu stejně. Nikdo za nic nemůže.

Ve 23.kole loňského ročníku jste prohráli v Metylovicích 9:1 a na vaši záchranu by nikdo nevsadil ani pětník. Co se stalo, že Chlebovice v posledních třech získaly 9 bodů a zázračně stéjně jako Palkovice se zachránily? Bylo to i změnou trenéra?
Rozhodně to nebylo v trenérovi, ale v hlavách kluku. Oldřichovice jsme přehráli v posledních 10 miutách zápasu, v Mostech jsme vyhráli po třech gólech z rohu, a s Návsi jsme otočili zápas za stavu 0 : 2 ve druhém poločase na 4 : 2. Řeči, které se vedly o prodaných zápasech apod., jsme po boji okresu proti nám snad odbouráli vítězstvím v Mostech letos na podzim. Více bych minulou sezonu komentovat nechtěl.

Ale vraťme se už k letošnímu ročníku OP. Chlebovice mají po osmém kole 9 bodů, jak jste spokojen?
Rozhodně máme na víc. Mrzí ztráta  ve Staříči a s Metylovicemi, ale to je o tom jak se kluci sejdou.

Před dnešním derby jste zvítězili doma s Návsí 2:0, jaký to byl zápas?
Myslím, že jsme byli jednoznačně lepší a Návsi jsme k ničemu nepustili. A jde to i bez Pavla Slavíka, který je jednoznačně naší letošní posilou.

Co očekáváte od dnešního utkání s Palkovicemi ( NA JAŘE 2:0 .... ), prozraďte očekávanou sestavu, tip na výsledek a co byste vzkázal fanouškům obou táborů?
Jedeme pro tři body. Já osobně se těším na spoustu známých a pěkný sportovní zážitek. Fotbal se hraje 90 min. to je čas na emoce. Před a po zápase je to společenská záležitost hlavně v derby, a proto ten fotbal dělám.   

Jak vidíte výsledkově 9.kolo OP , kdo letos postoupí a sestoupí. Spojil byste OS a OP a rozdělil na frýdeckou a třineckou část?
Výsledky netipuji. Letos se velice dobře jevi Hukvaldy. I když bych byl rád ať zůstanou v okrese.
Dlouhodobě chci spojení. Hrajeme s hráči většinou z Chlebovic.  Jak jsem řekl, je to i setkávání lidí a fanoušků ,NA TŘINECKO jich jezdi tak 5. Tak pro koho to hrajem? Vždy je fajn, když se setkají bývali protihráči.

A otázka na závěr, jak vidíte budoucnost vesnického fotbalu, všude se potýkají s nedostatkem hráčů, ruší se mládežnické týmy, v týmech se někde ani netrénuje. Jak to je s tréninkovou účastí v Chlebovicích?
V prve řadě je to o kolektivu. Já si u nás nemůžu stěžovat, parta je dobrá, i když každou sobotu jsou to nervy. Překvapil mě přístup hráčů, kteří skončili v dorostu ve Staříčí a hraje pouze jeden. Na tom musíme zapracovat a věřím, že „Fotbal  bude“.
Ve druhé řadě je to otázka peněz. Od Magistrátu města Frýdek-Místek jsme dostali na provoz a údržbu loni 5.000,-kč a letos 15.000,-kč. To snad není třeba komentovat. V minulosti každý hráč dostal po zápase párek a pivo. Dnes na to nemáme. A to je o tom kolektivu a fotbale.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode