ROZHOVOR S MARTINEM UVÍROU

27.08.2014 08:14

ROZHOVOR S MARTINEM UVÍROU

Uvira Martin.jpg

 

Martine po dvou porážkách ( Opava 2:3 , Olomouc 0:3 ) domácí remíze s Táborskem 1:1 jsme konečně zabrali a zvítězili ve Vlašimi 2:0 . Zhodnoť všechny utkání a jak si byl v těchto utkáních spokojen se svým výkonem?

První zápas s Opavou jsme hráli nějak ustrašeně, ani nevím proč.....navíc jsme měli po ojedinělé akci vedení na své straně, ale zapas jsme jednoduše nezvládli a bohužel prohráli. Na druhou stranu je třeba vzít v potaz to, že budujeme nový tým a takový zásah, ať už do sestavy nebo do kabiny, chce prostě čas. Myslím si, že v druhém zápase s Olomoucí byl už výkon z naší strany mnohem lepší, ale srazily nás chyby v úvodu zápasu. Ve třetím zápase proti Táborsku jsme podali asi zatím náš nejlepší výkon, vše nasvědčovalo tomu, že to utkání zvládneme 3 bodově, ale neproměnili jsme spoustu stoprocentních šancí a soupeř to 3 min. před koncem potrestal z náhodného nákopu do vápna. Hodně nás mrzelo, že to takhle dopadlo. Všichni jsme cítili, že ve Vlašimi už prostě musíme vyhrát i proto, že náš kolektivní výkon šel každým zápasem nahoru, dali jsme do toho všechno a nakonec to dobře dopadlo a my vyhráli 2:0 Svůj výkon bych hodnotit nechtěl, to přísluší jiným!

Nehrozí , že po vítězství ve Vlašimi podceníte poslední tým FNL Kolín ?

To určitě nehrozí....naplno se soustředíme na každý zápas a jdeme do něj s tím, že ho chceme vyhrát. A s Kolínem to určitě nebude jiné!

Bydlíš v Opavě, jsi hráčem Opavy ,netoužil si zahrát si FNL právě zde a neměl si před sezónou i jiné nabídky ?

Řekl bych to takhle....Opava je mé rodné město a vždy k ní budu mít kladný vztah, ale jsem moc rád že jsem mohl zůstat ve Frýdku, kde jsem spokojený ! Co se týče nabídek.....nějaké byly, ale chtěl jsem pokračovat v Lipině.

Vraťme se ještě k loňskému ročníku FNL , nebylo v silách týmu lepší umístění než „pouze“ 14.místo ?

Určitě bylo v silách našeho týmu hrát v pohodě střed tabulky, ani nevím proč jsme ten závěr nezvládli. Asi na nás dolehlo uspokojení z docela brzké záchrany.

Na kterého útočníka ve FNL se nejhůř hraje a jak by si podle tebe vypadala nejlepší sestava FNL ?

Tohle je těžké říct, ve FNL je hodně kvalitních útočníků a nejde posoudit, na kterého se nejhůř hraje, to samé se sestavou....ta by měla byt podle aktuální formy, která se těžko hodnotí.

V MFK F-M si už podruhé, jak vzpomínáš na své první působení v Lipině?

Já na působení ve Frýdku vzpomínám jen kladně, vždy tu byli skvělí diváci, kteří hnali Lipinu každý zápas za vítězstvím. Frýdek je takový „rodinný“ klub a v takovém se vždy hráč cítí dobře.

Po utkání s Kolínem nás v neděli 7.9. v 17:00 čeká veliká pohárová bitva s Baníkem Ostrava, jak se na toto utkání těšíš a jaký očekáváš průběh a výsledek tohoto derby ?

Těším se moc, každá konfrontace s ligou je dobrá, přijde spoustu lidí a já věřím, že se nám podaří postoupit!

Jsi pamětníkem pohárového utkání se Spartou! Jak na toto utkání vzpomínáš a co říkáš své neproměněné penaltě? A troufnul by sis kopat penaltu v případném penaltovém rozstřelu s Baníkem a jakou očekáváš návštěvu ?

Na utkání se Spartou nikdy nezapomenu.....přišlo kolem 11-ti tisíc lidi, byla to fantastická atmosféra, kterou jsem nikdy lepší nezažil. Podali jsme dobrý bojovný výkon a dokázali dojít až do penaltového rozstřelu. Penaltu jsem bohužel neproměnil, na poslední chvíli jsem chtěl změnit stranu a bylo to, ale to se prostě stane. Určitě bych šel na penaltu znovu.

Ve včera vydaném speciálu FNL ( v prodeji za 70 Kč ve stáncích PNS ) si uveden jako hypochondr  a narcis ?!Vyvrať to nebo potvrď!

Haha, ano vím o tom. Můj spoluhráč Petr Zapalač mě takto označil, když se ho na to redaktor ptal. Já jsem sice opačného názoru, ale asi to vidí Zapi jinak:D Narcis určitě taky nejsem, to spíše metrosexual.....člověk se musí o sebe trošku starat, ne:D

A na závěr co by si vzkázal našim fanouškům před Kolínem a Baníkem ?

Aby byli pořád tak úžasní jako do teď.....jsou pro nás 12. hráčem a bez nich by to určitě nešlo. Byl bych moc rád, kdyby fanoušků dorazilo na oba zápasy co nejvíce a vytvořili skvělou atmosféru, která nám určitě pomůže k vítězství!

Děkuji za odpovědi : https://martinblahuta8.webnode.cz/

Po odchodu Mariána Kovaříka je Martin Uvíra jediný manekýn MFK F-M !

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode