ROZHOVOR S MICHALEM ŠVRČKEM

15.10.2012 21:57

 

ROZHOVOR S MICHALEM ŠVRČKEM – ŽELEZNÝ MUŽ MFK F-M

Michale podle statistik ,které  se vedou na stránkách fanoušků .... máš neuvěřitelnou zápasovou bilanci : 2009/10 – 2010/11 – 2011/12 – podzim 2012 si na hřišti nechyběl ani minutu ! Je to vůbec možné ?

Já vlastně nechyběl ani minutu od doby co jsem do Frýdku přišel to bylo v roce 2008. Tak hlavní je že se mi doposud vyhýbaly vážnější zranění a pak samozřejmě důvěra trenéra.

 MFK F-M je tvou druhou fotbalovou zastávkou, není pro takového hráče,poctivého,pracovitého MSFL málo, měl si za dobu působení ve Frýdku,nějakou nabídku z vyšší soutěže nebo čekáš na 2.ligu zde v Lipině ?

Nabídku jsme měl akorát z Opavy,ale rozhodl jsem se v Lipině zůstat a doufám že si tady zahraji druhou ligu už příští rok.

 V loňském ročníku byly zápasy s naším nejbližším soupeřem ( Olomouc B ) zakleté a možná i to Frýdek stálo postup do vysněné 2.ligy. Popiš oba tyto zápasy z ročníku 2011/12.

Už si ty zápasy moc nevybavuji,akorát vím že jsme je oba prohráli shodně 2:1.Doma jsme prohrávali,podařilo se nám vyrovnat ,pak jsme se snažili zápas strhnout na naší stranu a oni nás potrestali pár minut před koncem z brejku.A při venkovním utkání nám nevyšel první poločas kde jsme dostali dva góly,sice se nám podařilo snížit do šatny,ale druhý poločas jsme si nevypracovali žádnou vážnejší šanci a prohráli.

 Obrana v čele s tebou dostala v letošním ročníku pouze 8 branek,dokážeš všech 8 branek popsat ?

Se Slováckem jsme prohráli hlavičkový souboj,byli jsme špatně zajištěni a útočník pak prostřelil gólmana.V Prostějově jsme si při centru nepohlídali Pavlíka, který zůstal sám na šestnástce a balón trefil přesně k tyči.V Orlové nám při prvním gólu propadl dlouhý aut a se štěstím nám ho dotlačili do brány, při druhém to krásně trefil přes zeď a u třetího prošel  útočník asi přes tři obránce a trefil to na první tyč.V Zábřehu to byla střela asi z 30 metrů a ve zdi se to ztečovalo přímo do protipohybu brankáře.A ve Zlíně jsme nepohlídali odražený balón,jejich hráč vystřelil na bránu a Peťa Literák to neštastně tečoval mimo dosah Ondry Prepsla a druhý gól jsme dostali z hodně přísne penalty za ruku.

 Po domácím utkání s Hlučínem ztrácely „Válcovny“ na Prostějov 5 bodů, věřil si,že po 11.kole nebudeme na prvním místě jen o skóre ?

To jsem teda nečekal,věřil jsem že naše zápasy zvládnem,ale nečekal jsem že Třinec a Prostějov budou tolik bodů ztrácet,aspoň jde vidět jak je soutěž letos vyrovnaná.

 Letošní ročník MSFL bude asi nejdramatičtější v jeho historii, o postup si to asi rozdá více celků ( Třinec,Prostějov,MFK F-M,Břeclav,Hlučín ) kdo je pro tebe největší soupeř ?

Letos se asi  bude rozhodovat až v posledních kolech,takový suverén jako byla Opava před dvěma lety už tady asi nebude a největší soupeř je asi Třinec.

  Do konce podzimu zbývá i s předehrávkou jara 5 kol  ( los ) , kdo teda bude podzimním mistrem MSFL a proč ?

Věřím, že budeme první my,že zbývající zápasy vyhrajeme a zůstaneme tam až do konce soutěže.

 V sobotu nás čeká Olomouc B, která v neděli porazila stejně jako Lipina Prostějov. Co očekáváš od tohoto utkání a proč bys fanoušky na toto utkání pozval a jakou čekáš diváckou kulisu ? A co bys vzkázal našim věrným fanouškům ?

Určitě nás čeká těžký soupeř, na kterého se nám doma nedaří.Diváky bych pozval, aby nás přišli povzbudit a tuto sérii ukončit.Věřím že kulisa bude opět skvělá jako každé domácí utkání a fanouškům bych vzkázal, aby nás dále podporovali minimálně v takovém počtu jako dosud, a že   příští rok se bude do Stovek chodit na druhou ligu!

Video MFK F-M : Olomouc B 1:2 .... a Olomouc B : MFK F-M 2:1 .... a po porážce v Olomouci B prohrál Michal sázku a tady je její plnění ..... !

 

STATISTIKA MICHALA ŠVRČKA :    2008/09 - 30 utkání
                                                   2009/10 - 29 utkání - odstoupil Fulnek
                                                   2010/11 - 29 utkání - odstoupily Vítkovice 
                                                   2011/12 - 30 utkání
                                                   2012/13 - zatím 11 utkání
 
Celkem :   2008 - 2013 - odehrála Lipina 129 ( k 15.10.2012 )  mistrovských utkání a Michal Švrček odehrál všech 129 a dokonce na hřišti nechyběl ani minutu - klobouček dolů !

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode