SLOVO PŘEDSEDY J.BÍLKA K PODZIMU 2016

07.11.2016 17:35

SLOVO PŘEDSEDY JOSEFA BÍLKA .... K PODZIMU 2016

                                     Vážení sportovní přátelé, skončila podzimní část sezóny ročníku 2016/2017 a to je důvod napsat pár slov.  Po euforii ze senzační záchrany v minulé sezóně jsem předpokládal, že se situace z loňského roku už nebude opakovat. O nějakém doplnění mužstva se sice uvažovalo, ale nakonec k žádným převratným změnám nedošlo. Kdo mě zná, tak ví, že sázím spíše na domácí hráče, nebo hráče, kteří mají k Palkovicím nějaký vztah. Nechci tady kolonii cizích hráčů - spasitelů.Že jsme ale na podzim dopadli tak jak jsme dopadli, je jednoznačná zásluha trenéra Martina Blahuty, který v Palkovicích zůstal i pro novou sezónu 2016/2017. Připomenu ale letní přípravu, zvl. ostudný zápas ve Fryčovicích i pohárové utkání se Staříčem.  Nebýt dorostenců, tak jsme neodehráli ani jeden zápas v plném počtu. Kdyby se na to tehdy Martin vykašlal, asi by se nikdo nedivil. Po prvních dvou kolech jsme sice měli 4 body, ale další tři utkání s Metylovicemi, Mosty a Návsím byly zklamáním. Zvlášť mě mrzí prohra v Metylovicích vzhledem k jejich dalším podzimním výsledkům a doma s Bukovcem, i když ti měli celý podzim dobrou formu.
                                    Konečných 23 bodů a dva plusové body v tabulce pravdy je úspěch především trenéra Martina Blahuty, který vydržel ve svém nasazení a neustále tým po svém burcoval a získal na svou stranu všechny – hráče i fanoušky. Myslím si, že se už v Palkovicích nenajde člověk, který by neuznával jeho přínos pro Palkovice. Trochu jsem se podíval na statistiku, ale schází tam ještě neuzavřené utkání na Hukvaldech. Tento přehled je zajímavý z toho pohledu, že jsme vystřídali celkem 26 hráčů. Až v posledních  utkáních  podzimu se sestava jakž takž stabilizovala, ale jinak to byla katastrofa. V Každém utkání i 6 hráčů jiných. Zvláštní uznání zaslouží René Galásek (který odehrál všechny utkání), Jara Merta (ve 48 létech šestý nejstarší hráč OP), Pavel Smolík a Franta Musil, kteří ve svém věku tvoří základ mužstva. Je to ale ostuda těch mladších, kterým ten vztah k fotbalu nějak uniká. Na druhé straně uhrát tolik bodů s tak širokým kádrem je taky určitý bonus. Další záležitostí, kterou často kritizuji je „poněkud nervóznější lavička“. To nám nedělá dobré vysvědčení, zvláště proto, že je to většinou boj s větrnými mlýny. Byl bych rád, kdyby se to zlepšilo i když sám jsem s tím míval kdysi problém. Vzhledem k tomu, že snad v příštím roce konečně taky dojde na dořešení nového zázemí palkovického fotbalu (v polovině roku 2018 kolaudace), tak bych byl moc rád, kdyby se to obešlo beze změn  na jednotlivých postech. Měli bychom se proto na tuto důležitou událost připravit i výsledkově. Potenciál na to je, jen by se měl každý snažit.
                                  Nakonec musím ještě zmínit výsledky dorostu, který hraje OP. Nebýt dvou výbuchů s Bystřicí a Pískem doma, mohli být kluci na čele soutěže. Konkurence zvláště „polských“ celků je ale veliká a jaro bude z pohledu boje o vítězství ve skupině ještě zajímavé. První tři celky májí ale před ostatními mírný náskok. Chtěl bych proto také touto cestou poděkovat celému týmu, hlavně a především trenéru Petru Bujňákovi. Ostatní - vedoucí  mužstva Roman Majchrovský, Boris Hetmer i Stavrovský skvěle pomáhají.

 





 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode