SPARTAK TRNAVA : MFK F-M 5:0 ( 1:0 ) !!!!!

23.02.2014 19:52

Sobota 22.2.2014 14:00

Hlaví stadión Spartaku Trnava 

SPARTAK TRNAVA : MFK F-M 5:0 ( 1:0 )
VIDEO ....
Branky : 45. Sabo, 50. Vlasko, 62. Čarnota, 74. Hodek, 78. Procházka
 
Prepsl ( 46.Hlaváč ) – Švrček,Cigánek,Literák,Žídek – Vašenda – Talián (60.Schroner),Mozol,Zapalač,Palko ( 46.H.Prokeš ) – Milunovič ( 67.Coufal)
 
Pro Spartak Trnava to byla generálka na slovenskou ligu ( 1.3. 14:30 Trnava : Nitra ) a pro náš tým předgenerálka na Karvinou ( 2.3. 13:00 ještě hrajeme v Orlové ) ! Pro pamětníky jen připomínáme,že jsme se s Trnavou naposledy potkali v ligové sezóně 1976/77 : 
VÁLCOVNY FM - SPARTAK TRNAVA 0:0
Rozhodčí: Junek. ŽK: Zvarík, Zelenský. Diváci: 6 000.
VP: Jurásek – Kubalák, Čermák, Lovíšek, Markusek – Coufal (62. Juřica), Kopecký, Duda – Marchevský, Levinský, Mrázek.
Trnava: Kozinka – Masrna, Dobiáš, Zvarík, Benčo – Zelenský, Kuna, Fandej – Martiňák, Kvasna, Gašparík (46. Baďura).
Ač byli hosté v té době pětinásobní mistři ČSSR, šlo tehdy o souboj dvou posledních celků v lize. Hosté přijeli do Stovek s jasnou taktikou nedostat branku, což se jim nakonec i s přispěním reprezentanta Dobiáše podařilo.
Trnava hrála ve Frýdku destruktivní fotbal. Domácí bojovali, ale odměnu nezískali. Byli totiž hodně bojácní, křečovití, zvláště v prvním poločase. Teprve po přestávce se frýdecká mašina rozjela. Valcíři si vypracovali velkou převahu, ale vše nakonec končilo před velkým vápnem soupeře. Za zmínku tak stojí jen dvě velké šance domácích. Ve 14. minutě dostal Duda od Coufala nádherný míč ve velkém vápně, ale ten následně zbrkle zakončil. V 67. minutě pak Masrna podtrhl v pokutovém území Kopeckého, ale Lovíšek napálil míč do Kozinky takovou silou, až se zdálo, že míč skončí v síti i s trnavským gólmanem. Inu, ani první neproměněná penalta tohoto borce výhru domácím nakonec nepřinesla.
SPARTAK TRNAVA – VÁLCOVNY F-M 2:0 ( 0:0 )
Branky : 57.Baďura, 79. Zvarík
Diváci : 18000 !!!!
Valcovny F-M : Blín – Zbončák,Pěcháček,Barčák,Duda – Coufal,Kopecký,Šeďenka –Marchevský,Mrázek,Levinský ( 65.Kokeš ) trenér : Ján Zachar
 
Na skvěle připravený vyhřívaný travník, před nevídanou diváckou kulisou nastoupili naši hráči až s přílišným respektem a podle toho i utkání vypadalo. Až do 20.minuty jsme Trnavu do šance nepustili,jen Toth trefil boční síť a Cigánek ve 22.minutě vykopával míč za už překonaným Prepslem.Ve 36.minutě se v šanci objevil českobudějovický Vyskočil,ale nemířil přesně.Až v závěrečné sekundě prvního poločasu se úžasně trefil domácí krajní bek Sabo a stanovil zasloužený poločasový stav 1:0 pro domácí Spartak.
Do druhého dějství trenér Duhan ve snaze o zlepšení naší hry a výsledku změnil rozestavení z 4 1 4 1 na lipinskou klasiku 4 4 2 a do hry nastoupil druhý nejlepší střelec FNL Hynek Prokeš,který nahradil velmi nevýrazného Palka.Jenže už v 50.minutě  Vlasko napodobil Poborského z EURA 1996 a chytrým lobem zvýšil na 2:0.Kontaktní gól jsme mohli vstřelit již o minutu později,ale dobrá akce po ose H.Prokeš – Žídek – Milunovič brankou nekončí.Začínáme být více aktivní,Zapalačova střela však končí mimo. V 55.minutě Talián nepotrestal snad jedinou chybu domácí obrany a Žídkova hlavička po rohu střídajícího Schronera končí těsně vedle.Po našich pološancích však Čarnota zvyšuje v 62.minutě na 3:0,naši obránci nechali brankáře Hlaváče pěkně na holičkách,Jirka předvedl fantastický zákrok jenže k dorážce se pohodlně dostal už zmiňovaný Čarnota a rodí se debakl. Trnava hraje skvěle a po akci jak z učebnice moderního fotbalu zvyšuje Hodek už na 4:0 a do konce utkání ještě schází 16.minut.Potupnou „rukavici“ naděluje v 78.minutě kapitán Procházka 5:0 !! Čestnou branku mohl zaznamenat Žídek,jenže jeho hlavička končí v 80.minutě na břevně.Alespoň v závěru utkání to náš celek nezabalil,dostali jsme se k několika závarům,ale výsledek 5:0 se už nezměnil ! Po výborných výkonech na herním soustředění náš tým dnes zklamal a jedinou omluvou tohoto debaklu je fakt,že Spartak Trnava hrál v tomto utkání opravdu skvěle a zaslouženě byla jejich hra oceněna rovněž výtečnými diváky ! Nám nezbývá než na utkání co nejrychleji zapomenout,poučit se z množství chyb a v neděli při generálce v Orlové zabrat !
 
Fotogalerie ( z webu Spartaku ) ....
Fotogalerie 2 ....
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode