5.KOLO - FK STAŘÍČ : NÝDEK 3:3 (0:2)

14.09.2020 12:20

SOBOTA 12.9. 2020 15:00 ( ZMĚNA POŘADATELSTVÍ)

                  1.B. TŘÍDA SKUPINA C  2020/21 – 5.KOLO
                           FK STAŘÍČ : NÝDEK 3:3 (0:2)

            VIDEO .... SESTŘIH .... A PENALTOVÝ ZÁKROK ....

Branky:    16.     Mendrok             0:1
                26. Příborský                 0:2
                50. Míček ( Kaulinec)    1:2
                64. Kaulinec (Trčka)      2:2
                77. Musálek (Míček)     3:2
                83. Příborský                3:3
Rozhodčí:  Revaj– Němec J., Galásek
Diváci : 128
        
Smetana – Burda, Krpec, Jukl, Malý, Kocich – Míček, Matula , Musálek, Trčka - Kaulinec
Připraveni:  Říha, Kolář, Jurek, Kocián , Geryk, Velička
Střídání :      54. Matula -  Velička    65. Krpec - Kolář
Trenér : Martin Blahuta
                               Jen 7 minut chybělo k totožnému senzačnímu obratu jako 2.11. 2019 .... v domácím utkání s Petřvaldem. Cíl pro toto utkání zněl jasně, nedostat branku, udělat nepropustnou hráz před brankářem Smetanou ( dostal příležitost před zraněným Ruskem a budoucím ženáčem Kociánem), jenže už ve 26.minutě to bylo 0:2. A mohlo být i hůř, ve 27.minutě vytáhl „Koty“ střelu do šibenice a ve třicáté minutě napravil svou minelu u druhé branky Krpec, když vykopl míč téměř z brankové čáry na roh a stále jsme tak byli ve hře. A do poločasu mohlo být i srovnáno. Jenže fantastický zákrok brankáře Nýdku Stacha rozesmutněl náramnou akci po ose Matula – Krpec – a zakončující Kaulinec. Kontaktní branka nepřišla ani minutu před půlí, bohužel „bodlo“ Kaulince skončilo těsně vedle. A tak do kabin se šlo za nepříznivého stavu 0:2 a málokdo by věřil v obrat, zvlášť když Nýdek hrál opravdu dobře, když jejich nejlepším hráčem byl hrající trenér Tomáš Hadrava ( ročník 1969).
                             V poločase proběhlo zemětřesení v rozestavení i v postech .... a začalá „jízda“ za změnou výsledku. Už po pěti minutách posílá Kaulinec do sólového nájezdu Míčka a ten blafákem snižuje na 1:2. O minutu později mohlo být srovnáno, ale Kaulincova pumelice končí opět těsně vedle! V 56. a 57.minutě jsme přežili „gólovky“ Nýdku, chybu střídajícího Veličky naštěstí uhasili Smetana s Juklem a trestňák hostů skončil s pomocí Smetany na břevně! O to větší byla radost v ochozech a na lavičce v 64.minutě, únik Trčky a další skvělý zákrok brankáře Stacha dokončuje jednoduchou dorážkou Kaulinec 2:2. A je tady 77.minuta, bojovník Míček vydoloval míč u postranní čáry, přihrávkou  vybídl Musálka a otočení stavu z 0:2 na 3:2 je dokonáno – fantazie! Pojistky mohly přijít z kopačky Veličky a Míčka( 75 a 82 minuta), bohužel nepřišly, za to přišel trest. Zahranný roh Trčky lapil do svých rukavic Stacha, poslal do brejku pětici hráčů, kteří už při rohu čekali na půlce a po brance Příborského je v 83.minutě srovnáno na 3:3. Přesto jsme toto utkání „nahoru – dolů“ mohli dotlačit do tříbodového stavu, jenže v 90.minutě zůstala píšťalka rozhodčího Revaje po faulu v „16“ na Trčku němá!!!! Pozápasové zhlédnutí videa rozhodčím Revajem z tohoto okamžiku komentoval 24-letý arbitr na sociálních sítích takto „ ano teď jsem se díval na penaltový zákrok v poslední minutě. Již po zápase jsem se vám a všem hráčům omluvil. Přiznal jsem, že tohle se dalo písknout, ještě na domácím hřišti. Jsem taky člověk, který dělá a má své chyby. Tady rozhodl lidský faktor a ne že bych vás chtěl poškodit. Ještě jednou se přiznávám a uznávám chybu.“ A k neodpískané penaltě se ještě vyjádřil zkušený rozhodčí a delegát Z.MudraUtkání jsem neviděl a proto nerad bych se moc zapojoval do hodnocení o Pk, ale jako nezávislý nestranný a možná neznalý se ztotožňuji, že PK měl být nařízen. Bránící hráč jednoznačně nezasáhl míč a skluzem z boku podrazil útočícího hráče. Jednalo se o PK bez nutného udělení OT ŽK.” A vyjádření do třetice , faulovaný hráč Karel Trčka prostě mě z boku sestřelil a já ještě v pádu pokopnul balón. Jasná penalta , míče se ani nedotknul!” A tak utkání asi končí zaslouženou remízou, kterou mohly oba týmy zhodnotit po utkání, ale v bufetu došlo pivo .A v dalším už třetím domácím utkání v řadě přivítáme 19.9. v15:00 Peřvald, tak snad už to výjde.
Martin Blahuta: „ Škoda že jsme po otočení výsledku nepojistili čtvrtou brankou toto atraktivního utkání. Ale kluci zaslouží velké uznání za druhý poločas, o to více ta remíza mrzí, ale je asi spravedlivá. K té neodpískané penaltě jen tolik, že v Nýdku by se pískla na milión procent, zvlášť, když je pan rozhodčí z Milíkova a se všemi hráči hostů má kamarádský vztah. Ale respekt, že po zhlédnutí videa uznal chybu a hráčům se omluvil. A tak se snad už proti Petřvaldu dočkáme vítězství! “

   
    


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode