16.KOLO OP - HUKVALDY : FK STAŘÍČ 1:2 (1:0)

29.04.2019 14:56

SOBOTA 27.4. 2019 16:30

                                    16.KOLO - OKRESNÍ PŘEBOR
                               HUKVALDY : FK STAŘÍČ  1:2 (1:0)

Branky:    41. Mlčoch                       1:0
                64. Kaulinec ( Malý )        1:1
                75. Kaulinec ( Trčka )       1:2
ČK:  51.Vandas - červená karta během zápasu, hrubé nesportovní chování, prudké vrážení do soupeře, v přerušené hře – ovšem po dvou ŽK na domácí straně ( 50.Hubeňák, 51.Vicher) za nešetrné zákroky               
Rozhodčí: Němec – Pokluda, Somr
Diváci : 68                                            
                 
Smetana – Malý, Jukl,Kocich, Michna – Burda, Vandas, Musálek, Trčka – Kaulinec, Baran
Střídání :    81. Malý – Říha    
                 88 - 90. Baran, Trčka, Musálek, Kaulinec – Jurek, Krpec, Kautský, Vavříček
Trenér : Martin Blahuta

                     FKS se desátou výhrou v této sezóně dál drží na medailových příčkách OP a naopak Hukvaldy desátá porážka odsoudila k boji o záchranu. Domácí bez svého trenéra Veselky, který má zatím pozastavenou činnost za nedůstojné chování v Neborech …., se ocitají v nelehké situaci a trenér se pomalu může seznamovat se slovem sestup, které nezná ( viz. rozhovor před sezónou do hukvaldských listů .... ....).
                    Náš celek postrádal Strakoše (dovolená), Koláře (dovolená), Krpce ( zraněn), dorostence Vlčka( zraněn), druhý nadějný dorostenec Radim Petroš bohužel pro střet zájmů ( řídí jako rozhodčí OP) už nebude trenérovi Blahutovi k dispozici ve zbytku jara. I přes tyto ztráty jsme byli jasným favoritem utkání, i proto, že domácím chyběli Velart, mladý Veselka a Adam Holub. Jenže to v prvním poločase tak nevypadalo, do 11minuty jsme udělali Juklem a Kocichem dvě chyby v rozehrávce, které naštěstí útočníci Opěla ( 39) a Bůžek ( 37) nepotrestali. A zkušený střed pole Hukvald Holub Marek ( 36), Vicher ( 35), Hubeňák ( 37), Weber ( 46) dirigováni brankářem Sasínem (39) nám toho kromě střel Barana a Trčky moc nedovolil. A ještě po našem rohu podnikli domácí brejk, který v klidu mohl zastavit Musálek, ale ……. a Mlčoch otevírá skóre vyhecovaného utkání 1:0 a bylo zaděláno na stařičskou blamáž.
                   Druhý poločas začal dalšími nešetrnými zákroky Hubeňáka a Vichra, které sice byly oceněny ŽK, ale zbytečné strčení Vandase do domácí „11“ nemohlo být oceněno jinak, než vyloučením a nemůže být „Vandymu“ omluvou ani to, že se jednalo o teatrální pád. Přes to,že jsme dohrávali v 10, byli jsme už jasně lepší, domácí veteráni odpadli fyzicky, a v 57.minutě mohlo být srovnáno, jenže Kaulinec trefil břevno a dorážku poslal Trčka nad.Kdo ví jak by utkání dopadlo, kdyby v 60.minutě proměnil svou gólovku Vicher. V 63.minutě znova Kaulinec v mega šanci selhal, ale minutu na to už proměnil náš kanonýr Kaulinec gólovou přihrávku Malého ve vyrovnání 1:1.A přicházejí naše další šance, jenže vedení ne a ne přijít.Naše převaha se ještě zvýšila po odstoupení zraněného Golda ( 73.minuta),to už neměl v zápise uvedený trenér P.Giergiel ( mužstvo ovšem z lavičky vedl Martin Vicher) nikoho na střídání a tak se síly srovnaly. A toho jsme už za dvě minuty využili, Trčka našel v „16“ Kaulince a výsledek je zaslouženě otočen ve prospěch svěřenců trenéra Blahuty, kterého místní hukvaldští funkcionáři odvolali 22.2.2018, po soustředění u FANDY ....  V závěru jsme taktickou hrou a taktickým střídáním výsledek udrželi a tak po 16.kole OP máme 31 bodů a Hukvaldy jen 14. A když se podíváme na bodový zisk po 16.kole OP ročníku 206/17 kdy měli Hukvaldy 38 bodů a FKS 11, tak se situace v klubech zcela změnila ve prospěch FKS a kdo by to řekl po …..! Ve středu odehrajeme odvetu finále poháru v Dobraticích a v sobotu přivítáme poslední Bukovec.
Martin Blahuta : „Ukázal se charakter hráčů, přes poločasový výsledek, nedobrou hru, vyloučení Vandyho, šli všichni za vítězstvím a udělali mi ohromnou RADOST, protože věděli, jak moc po této výhře toužím, proč to si asi každý domyslí a to ještě všechno na povrch nevytahuji. Doufám, že zůstaneme na vítězné vlně co nejdéle, ale určitě to nebude jednoduché ani proti Bukovci.Ještě jednou chci všem hráčům FKS poděkovat, pro tyto vítězné chvíle .... se fotbal hraje! “


FOTOGALERIE ....

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode