FNL 2.KOLO SIGMA OLOMOUC : MFK F-M 3:0 ( 2:0 )

10.08.2014 20:24

SOBOTA 9.8. 2014 17:00

SK SIGMA OLOMOUC - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 3:0 (2:0)
VIDEO Z TV SIGMA ....
 
Branky:  8. Janotka         1:0
            13. Vašíček          2:0
            50. Houska            3:0
Rozhodčí: Orel – Hock, Antoníček.
ŽK: Zapalač
Diváci: 2808
Olomouc: Blaha – Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (69. Javůrek), Houska, Cana, Ordoš (78. Schulmeister), Navrátil – Vašíček (64. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda.
Frýdek-Místek: Prepsl – Vašenda, Uvíra, Literák, Švrček– Žídek,Talián – Zapalač (86. Hykel), Mozol, Pribula (77. Soukup) – Matúš (83. Uškovič). Trenér: Vladimír Goffa.
 
       Oba trenéři „ riádně“ zamíchali se sestavami svých týmů po porážkách v 1.kole , domácí kouč Kalvoda vyměnil pět hráčů a náš trenér Goffa nahradil vykartovaného Ilka Vašendou a bývalého slovenského reprezentanta Ďuricu vystřídal bojovník Talián ! A změny se lipinské sestavě mohly vyplatit už ve 2.minutě , jenže Pribula se v pokutovém území své šance zalekl a ani neohrozil Blahu v domácí svatyni. Za to trenér Kalvoda si mohl mnout ruce zařazením Janotky do sestavy, po centru Zahradníčka ( v zimě neuspěl na testech ve Frýdku ) odvracel hlavou míč Žídek , ale nepokrytý odražený míč napálil Janotka přesně k tyči a Sigma vede 1:0 ! A ve 13.minutě je ještě hůř s naším týmem , nezvykle chybuje Prepsl a bývalý hráč Znojma Vašíček trestá 2:0 ! V 17.minutě trefuje Navrátil boční síť , o minutu později jedovka Vepřeka jen těsně míjí Prepslovou svatyni . Štěstí stojí při nás i ve 27.minutě , to centr agilního Zahradníčka netrefuje přesně bývalý reprezentant Ordoš ! Do zápasu nás ve 41.minutě mohl vrátit Zapalač ,ale lipinská 8 nnezužitkovala centr Mozola a tak do kabin se jde za nepříznivého stavu 2:0 !
      Náš tým chtěl ve druhém poločase vyslyšet početnou skupinu našich fanoušků, kteří skandoval : „ otočíme“ , jenže už v 50.minutě je po zápase , Zahradníček sice ještě trefuje Literákovu hruď na brankové čáře , jenže dorážka Housky je už gólová 3:0 ! V 56.minutě se kolem Literáka obtočil Vašíček , jenže Prepsl už další branku v naší síti nemíní připustit . Naděje na lepší výsledek nepřichází ani v 64.minutě , Venca Mozol totiž trefuje z trestného kopu jen břevno ! Domácí hráči si už vítězství zkušeně pohlídali a po 30 letech poznává Sigma jak chutná druholigové vítězství ! Lipina po zpackaném závěru loňského ročníku FNL ( Vlašim 0:2 , Bohemians 1:7 ) tak po porážce s Opavou 2:3 čeká dál na vítězství,ale snad se ho dočkáme už v sobotu 16.8. v 17:00 v utkání s Táborskem ! Už v úterý nás , ale čeká v poháru FAČR divizní Blansko a v případě postupu se mohou naši fanoušci ( dnes byli zase skvělí a patří jim velký dík ) těšit na ligový Baník !
 
Michal Švrček : „Zápas ovlivnil brzký obdržený gól.Chtěli jsme co nejdéle vydržet bez inkasované branky a trápit Olomouc z brejků,bohužel jsme hned z první šance nepokryli odražený balón a dostali gól.Chvíli na to dostali i druhý a to se pak proti tak kvalitnímu mužstvu hraje těžko.Možná by to vypadalo jinak kdyby jsme dali gól do šatny po velké šanci.Po přestávce jsme opět dostali brzký,smolný gól.Chtěli jsme výsledek aspoň vylepšit v náš prospěch,ale nastřelili jsme jen břevno z přímého kopu !"
 
 Vladimír Goffa : "Na Hanú sme neprišli betónovať. Celých 90 min sme sa snažili hrať aktívne smerom dopredu so snahou vstreliť nejaké góly. Pribula a najmä Zapalač svoje gólové šance nevyužili, Mozol nastrelil iba brvno. Domáci nás nedostali pod žiaden tlak, no skúsene si počkali na naše chyby a hneď v úvode zápasu potrestali dve hrúbky našej obrany. Oproti úvodnému kolu sme podali zlepšený výkon, na kvalitného súpera však naša snaha nestačila. Zlepšili sme sa v agresivite, v pohybe i v kombináciách, žiaľ nevyhli sme sa individuálnym zaváhaniam v defenzíve. Škoda, že sa nám nepodarilo vstreliť kontaktný gól, mohli sme bojovať aspoň o bod. V utorok nás v pohári čaká Blansko. Urobíme všetko preto, aby sme cez domácich postúpili a v ďalšom kole privítali na našej pôde (v prípade postupu) Baník Ostrava. "
 
Ondřej Prepsl :"  Myslím si, že kluci podali lepší výkon než proti Opavě, bohužel jsem jim dneska vůbec nepomohl. Svou hrubkou na 2:0 jsem zápas de facto rozhodl. Celkově byl první poločas z mé strany nejhorší za poslední roky. Doufám, že své dnešní zaváhání napravím už v dalším kole a pomůžu klukům konečně k bodům ! "
 
Martin Blahuta : „ Až do vítězného utkání se přestávám holit ( pohár neberu ),ale ten týden do Táborska to vydržím :) ! 
 
Pes ( fanoušek ) : "Prohrali jsme v Olomouci,ale z toho bych tragédii nedělal.3:0 jsme loni fasli v Budějkách i v Hradci.Z herniho pohledu to určitě nebyla katastrofa,jako s Opavou.Olomouc je jiný level.Hru lipiny oživil Talián,to je neskutečný jezdec! A hlavně naši kluci nebyli při.... jako v zápase z Opavou.V útoku se srdnatě bil Matuš,doufám že trenér Goffa nasadí i druheho utočnika, nejlépe Uškoviče ! Tak pome lipinaaaa !!! Doma Táborsko musíime porazit.Pokoru je třeba nahradit agresivitou a bojovnosti,tak jako tomu bylo loni ! ( trochu upraveno poznámka autora ) 
 
Z WEBU SIGMY .... Z WEBU FNL .... Z DENÍKU .... 
SOUHRN 2.KOLA ....
 
ZAVZPOMÍNEJME .... , ALE TO PŘÍJDE ! TŘEBA UŽ TEĎ S TÁBORSKEM .... !
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode