MILAN DUHAN TRENÉR MFK F-M

09.03.2012 14:11

 

ON-LINE FORUM PRO ROZHOVORY






______________________________________________________

ON - LINE ROZHOVOR

MILAN DUHAN TRENÉR MFK F-M

STŘEDA 7.BŘEZNA 2012 19:00

___________________________________________

 

 

 

Martin Blahuta
https://martinblahuta8.webnode.cz
Trenére děkuji, že jste přijal pozvání k on-line rozhovoru zde na stránkách https://martinblahuta8.webnode.cz/ a na úvod vám položím tři otázky.
1.Vaše hráčská kariéra, první ligový zápas,první ligová branka a kdy jste ukončil hráčskou kariéru ? A váš největší hráčský úspěch ?
2.Vaše trenérská dráha, kdo byli vaši spolužáci na studiu profi licence a dosavadní největší trenérský úspěch ?
3.Jaký máte trenérský vzor a jaký byl váš hráčský vzor ?


Milan Duhan reaguje:
Dobrý den, děkuji za pozvání. Jsem velice rád, že něco takového probíhá a můžu se účastnit na propagaci fotbalu potažmo našeho klubu MFK Frýdek-Místek.
K Vašim otázkám :


1. FC Baník Ostrava, Hradec Králové, Zlín, Viktorka Žižkov, Žilina, Sigma Olomouc, FC Karviná, BFC Dynamo Berlín, FC Hlučín,
první ligový zápas v základní sestavě jsem odehrál proti Prešovu na Bazalech a dal v něm i první ligový gól a bylo to na podzim roku 1991,
kariéru jsem ukončil v FC Hlučín v roce 2005,
největší hráčský úspěch bylo 3.místo v lize, reprezentační nominace i když jen jako náhradníka a dále to, že jsem si v mládežnických reprezentacích, reprezentaci U21 a ligových mužstvech mohl zahrát s takovými světovými fotbalisty jako byli Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer, Karel Poborský, Patrik Berger, Tomáš Galásek, Tomáš Řepka, Radek Drulák, Jarda Šilhavý další.


2. Začal jsem v klubu FC Hlučín, poté následovaly kluby MFK Karviná, Jiskra Rýmařov, FC Zbrojovka Brno a nyní jsem v MFK Frýdek-Místek,
2. Zde to byli např. Karel Orel, Zdeněk Svoboda, Karel Kula, Svatopluk Habanec, Martin Kotůlek, René Wagner a další,
Nechtěl bych úspěch měřit umístěním i když tam byly 1.místa jak v seniorské, tak mládežnické kategorii, ale chtěl bych to specifikovat na klubu FC Hlučín, který šel úplně jinou cestou ve výchově mladých fotbalistů a na tomto projektu jsem se mohl podílet. To je pro mě zatím můj největší trenérský úspěch, že se podařilo za velice krátkou dobu, vybudovat výborně fungující středisko mládeže, které začalo vychovávat fotbalisty pro ligová potažmo reprezentační družstva. Toto trvalo ostatním oddílům, jako např. FC Baník Ostrava několik desítek let!!!!


3. V trenéřině jsem vždycky chtěl jít vlastní cestou a z trenérů, kteří mě trénovali jsem si snažil vzít od každého něco. Jako hráči mi imponovali hráči, jako Maradona, Platini.

 

 

tom
Milane zdravím.
1. Před 14 dny v Třinci mi 15 minut trvalo než jsem pochopil, že hrajem na jednoho útočníka a se Soukym na kraji zálohy. Podle dalších přátelských zápasů je asi jasné, že tohle je systém, kterým budeme na jaře hrát. Mužeš více přiblížit tento způsob hry a jsi připraven v domácích zápasech poslouchat nespokojené výkřiky "takyfanoušků" v momentě, když se nebude dařit?
2. Jak vidíš procentuelně šanci, že Lipina bude po 30. kole na prvním a druhém místě? (moje procenta: první flek 5 %, druhý 70 %).
3. A konečně, hodně mě v přípravě překvapil Jakub Teplý, který se až na malé vyjímky gólově prosazoval ve většině utkání. Pro mě je útočník č. 1. Hynek Prokeš, ale nebyla by Kuby v béčku či dokonce dorostu již škoda?


Milan Duhan reaguje:
Dobrý den,
k první otázce :
Je to jen rozestavení, které může být jen vodítkem pro způsob hry, který hodláme hrát. Jestli to bude i v mistrovském utkání, nebo to byla jen zkouška, to se rozhodneme v následujících 14 dnech. Určitě to není tak, že to je dnes moderní rozestavení viz. Plzeň atd. Tohle rozhoduje i pohled zkušených hráčů, s kterými se o tom bavíme a déle typologie hráčů, které máme k dispúozici. Obecně by to mělo být asi takto, že 10 nejlepších hráčů by mělo hrát a podle jejich předností se stanoví rozestavení. Myslím si, že takto podobně uvažujeme. Určitě to není příjemné, jak se pro něco rozhodnete a pokud se to nepodaří, tak to slyšíte. Je to ale fotbal a fanoušek má právo vyjádřit svoji nespokojenost. Pokud to je ve slušné formě, tak to k trenéřině patří a musím se s tím vyrovnat. Jinak nemá cenu toto dělat!!!


2. 50/50


3. Jakub Teplý je pro mě nejlepší útočník s jakým jsem doposud, jako trenér pracoval. Pro mě je to hráč, který už nyní je na úrovni všech našich útočníků. Myslím si, že svou šanci v mistrovských utkáních určitě dostane. Mluvili jsme s ním o jeho zařazení do mužstva a ví přesně jakou roli bude mít.

 

 

Jan Kapr
Dobrý večer,
Sledoval jsem pár Vašich přáteláků a mám z nich celkem dobrý pocit, pokud hrajete po zemi, protože si to záloha se zkušenými stopery umí uhrát. Všiml jsem si, že ve středu zálohy přibyli 3 noví hráči.
1. Chtěl bych se zeptat jak se vám Tito hráči jeví? Forster je velmi dobře technický vybavený a Talián pomůže hodně vybojovanými míči. Schustríka nevím kam zařadit. Sdílíte můj názor?
2. Utočník Molnár se párkrát prosadil, jen je někdy trošku zbrklý v řešení koncových situací a útočník Teplý je na svůj věk velmi šikovný a umí se prosadit. Myslíte že tito útočníci se mohou prosadit do základu?
Děkuji za odpovědi a přeji hodně štěstí


Milan Duhan reaguje:
Také přeji dobrý večer.
1. Boris Forter je velice dobře vybavený ofenzivní hráč po všech stránkách. Jeho nedostatky, které vidíme, bych přičetl spíše k adyptaci na styl hry, který od něho chceme. Takže on byl zvyklý na něco a nyní my po něm chceme jiné věci a to logicky někdy on neudělá. U něj to chce čas a věřím, že své kvality prokáže a bude plnohodnotný hráč základní sestavy.
Erik Talián je velice talentovaný mladý hráč, od kterého si dost slibujeme. Je to nadstandartně fyzicky vybavený hráč, který jak jste zmínil, hrozně moc míčů vybojuje a dokáže odevzdat obrovské penzum práce na velikém prostoru a takového hráče každé mužstvo potřebuje.
Maroš Schustrik je hráč s vynikajícím přehledem a přihrávkou. Zatím měl deficit po tréninkovém výpadku se zraněním, ale také si slibujeme, že jeho chvíle ještě přijdou a dokáže, že je pro nás přínosem.


2. U Slávy Molnára je předpoklad, že svým nebojácným stylem se může zařadit mezi vynikající útočníky a pomoct nám v mistrovských utkáních. Váš postřeh je naprosto na místě. Jeho nedostatky jsou ve zbrkosti a technickém zvládnutí herních situací.
O Jakubovi Teplém jsem psal níže.

 

Martin Blahuta
https://martinblahuta8.webnode.cz
V loňském roce Palkovice využily služeb mezinárodního rozhodčího a lektora pravidel Bohuslava Legierského k výkladu pravidel.Jeho přednáška byla opravdu zajímavá a poučná.Jeho služeb využily před sezónou ligové týmy, nestálo by za to, aby MFK F-M se před náročným jarem připravil i v tomto směru ?
Jen pro zajímavost rozhovor s B.Legierským : https://martinblahuta8.webnode.cz/news/horke-kreslo-bohuslav-legiersky-lektor-fotbalovych-pravidel/

Milan Duhan reaguje:
Zrovna včera jsme s vedením a panem Legierským domlouvali doškolení pravidel a povinností vedoucích s kapitány našeho klubu. Myslím, že tyto potřebné teoretické vědomosti vztahující se ke hře a administrativním úkonům jsou potřeba a jednou ročně je povinností klubu takovou osvětu pro své členy zajistit. A to proto, že klub hce chránit své členy, kteří by v neznalosti mohli něco spáchat a nést si disciplinární postih. Zcela zbytečně z neznalosti pravidel, administrativních úkonů a dalších fotbalových procesů.

 

fanoušek
Zdravím
Chtěl bych se zeptat jak hodláte "naložit" s kluky z dorostu které jste měl v přípravě zda budou hrát jen za dorost či i za juniorku?
dále , jesi usilujete a pokusí se U19 o postup do celostátní ligy?
Kolik chcete mít v kádru hráčů pro jaro... jelikož poslední sezóny po zraněních hráču na lavičce sotva někdo byl
Jak to máte s gólmany? Nechaváte to na p.Schafera?


Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
v přípravě na nadcházející ročník jsme měli v mužstvu 7 hráčů dorosteneckého věku-Preči A., Hopp, Kovalík, Střalka, Juříček, Teplý a Šigút.
Z těchto hráčů v našem kádru pro jarní sezónu zůstávají Preči A., Teplý a Juříček. Ostatní se vracejí do kádru U19. Jejich zápasové vytížení budeme řešit vždy až v týdnu příslušného mistrovského utkání. Pro náš klub je velmi pozitivní, že tito hráči všichni mají na to, aby se v kádru mužů zabydleli a zařadili se za určitý čas do základní sestavy. To je velmi důležité, že tento potenciál naši mladí hráči mají!!!!
Pro naše mužstvo U19 je základní úkol pro jarní sezónu hrát co nejlepší útočný fotbal a pokud to se podaří, tak pevně věřím, že jsme schopni do celostátní ligy postoupit. Musí to být, ale podložené předvedenou hrou!!!
Máte naprostou pravdu, že podzimní sezóna se dohrávala na hraně rizika. Toto už absolvovat nechceme, proto jsme doplnili kádr o další hráče a budeme mít do budoucna 22hráčů v kádru mužů + hráče v B týmu, kteří se jeví také velice dobře např. Kolář, Junga, nebo Javorek.
Brankáře máme dva u nás v kádru Prepsl, Lužný a jednoho v B týmu Tesarčík. Rozhodujeme o jejich nasazení v realizačním týmu mužů.

 

Martin Blahuta
Mrzí mě , že si kvůli on-line rozhovoru neviděl Messiho koncert !
Tak se na něho mrkni :
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10166056578-liga-mistru-uefa/212471290210006/
 

Martin Blahuta
Klobouček dolů, jak dlouho si to vydržel !
Tak něco pro zasmání na závěr a fakt dík !
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mTvqie_EyGk
Viděl si seriál OKRESNÍ PŘEBOR ?


Milan Duhan reaguje:
Také děkuji ještě jednou za pozvání a všem příznivcům fotbalu a hlavně MFK F-M přeji vše nej, zavítejte na Stovky a povzbuďte nás v nlehkých bojích MSFL, hlavně když nám to náhodou nepůjde a dobrou noc.


ef
Neuvažoval jste o angažovaní někoho z Lískovce např. Žídek, Holý...


Milan Duhan reaguje:
Uvažovali jsme do budoucna o angažování Peška, bohužel se rozhodl pro jiný tým než je Lískovec!!!
 

Strýk
1.Který mančaft se vám nejvíc líbí po stránce trenerské jako je hrou, taktikou atd.
2.Který trenér se vám nejvíc momentálně libí jeho metody atd.
3. Sestavte prosím vás podle vás světovou 11cku
4. Jak jste spokojen se zázemím v klubu?
5. Chtěl sjte nějaké hráče ted v zimě do F-M, ale odmítli jít do FM ?
6. Neuvažoval jste o znovu angažovaní Milana Kerbra?


Milan Duhan reaguje:
1. Líbí se mi více týmů, jak hrají AC Milan, SSC Neapol, Real Madrid, MU, MC, Arsenal, Barcelona, Plzeň, Porto, Liberec, Plzeň a další, na každém týmu je něco zajímavého.


2. Já ty trenéry neznám, vůbec nevím jak pracují, jaké mají metody, koučink, styl práce. Tohle, pokud u toho nejsem osobně, tak posoudit nedokážu a mohu jen napsat, že se mi líbí hra toho týmu, který on vede, jinak nic víc.

3. Čech, Alves, Ferdinand, Puyol, Limberský, Xavi, Iniesta, C. Ronaldo, Messi, Ibrahimovič, Roben


4. Pokud se dostaví rekonstrukce hlavní tribuny, pak to bude ligová úroveň.


5. Ano. Z jakýchkoli důvodů to byli bratranci Fúrikové z Opavy, Klesnil z Olomouce, Zapletal z Opavy, Lokša z Kravař.


6. Uvažovali jsme o tom, ale není tady, tak je zbytečné se o tom rozepisovat.
 

v
Proč jste si nenechali v kádru Nečase?


Milan Duhan reaguje:
Bylo to z ekonomických důvodů. Lukáš je velice dobrý hráč a měli jsme o něj zájem. Bohužel při jednáních se Slováckem jsme dostali odpověď, že ho nechtějí prodat, ale zapůjčit jen na hostování a pokud by mělo k prodeji dojít, tak pak v létě za cenu vycházející kolem 300.000,-Kč. Což nyní je pro nás zatím neřešitelné. Filozofie klubu je postavena na hráčích mateřských. Nyní jsou zde na hostování pouze Radim Wozniak a Oldřich Kostorek,u kterých je předpoklad, že se na prodeji s jejich kluby dohodneme. Tak v případných transferech se toto také projevuje.

 

LMFAO
Jak jste spokojen s přístupem hráčů k treninkovým jednotkám?


Milan Duhan reaguje:
Až na nějaké vyjímky velice. Kluci jsou poctivci a jde vidět, že mají cíl a chtějím se zlepšovat. Jsou moc dobří.



Fanouš
Jak to vypadá s Mrázkem chcete si ho nechat i v létě? V rozhovoru který byl před několika měsíci na webu jsem četl že má roční smlouvu


Milan Duhan reaguje:
Když tak s panem trenérem Mrázkem. Toto určitě nebude téma pro odpověď. Toto se rozhodne v průběhu jarní sezóny uvnitř klubu a první kdo se to doví, bude určitě pan trenér Mrázek.
 

fanda
Kdo vyhraje ligu,2.ligu,3.ligu,LM,EURO,jakou sestavu byste vybral pro repre ? Děkuji,držím palce a více takových akcí jaká byla dnes.Dobrou noc a díky i vám p.Blahuta !


Milan Duhan reaguje:
Plzeň, Ústí n.L., F-M a Pardubice, Real Madrid, Rusko, kterýkoli jiní vítězi by mě překvapili!!!
Čech, Rajtoral, Řepka, Kadlec, Limberský, Pilař, Rosický, Plašil, Jiráček, Rezek, Necid.
Také děkuji a přeji dobrou noc.



Tomáš Kovář
Říká se,že jste s H.Prokešem na nože co je na tom pravdy ? Jste spokojený s výkony brankářu ?


Milan Duhan reaguje:
Vidím, že máte rád kontroverzní témata.
Nikdy neřeším problémy s hráči (výkonnostní, prohřešky atd.) veřejně. Pokud nějaké jsou ví to ten hráč okamžitě jen ode mě. Tím myslím jsem vysvětlil vše!!!!
 

Martin Blahuta


Milane ještě jednou děkuji za čtenáře těchto stránek za vyčerpávající odpovědi. A pár otázek na závěr.
1.Jak se ti líbí tyto stránky a mohl bych oslovit k dalšímu on-line rozhovoru asistenta,kapitána a další hráče MFK F-M.
2.Co říkáš na situaci v Baníku a ve Zbrojovce ?
3.Viděl jsem o víkendu utkání MFK F-M 16 : Baník 16 a byl jsem opravdu z výkonu frýdeckých mladíku nadšen. Takže Frýdek má budocnost. Kde se lépe pracuje z mládeži v Hlučíně nebo ve Frýdku.

 

Milan Duhan reaguje:
1. Co pomáhá fotbalu a zájmu o něj je super, takže i tyto stránky hodnotím vysoko. Jak jsem slíbil níže, určitě vyřídím Tvojí nabídku Karlovi a dalším našim hráčům.
2. Bohužel tyto nejlepší kluby Moravy mají veliké problémy. Za tyto si, ale bohužel mohou samy, ať už chybami v přestupové politice, nekompetentností vedení těchto klubů v řízení a dalšími chybami, které vedly až této situaci, kdy oba balancovaly na hraně života. Myslím si však, že tyto kluby mají tak výáraznou historii, že nemohou zaniknout. S novým vedením a přílivem financí věřím, že kluby zastaví pád a naváží na své minulé úspěšné léta.
3. Myslím si, že zde ve F-M je na čem stavět. Jsou zde daleko pohybově nadanější chlapci, než byli v Hlučíně, jak jsme tam začínali dělat mládežnický fotbal. Je to logické, F-M je velké město a má daleko větší spádové možnosti, než měl Hlučín. Je tady, ale bohužel jedna podstatná věc. Pro to abychom plnohodnotně rozvinuli talent těchto jedinců, musíme všichni trenéři a rodiče respektovat zásady rozvoje jedince a trénovat fotbalisty tak, aby jsme trénovali to co by jsme měli v jednotlivých etapách věku fotbalisty trénovat. Takže v přípravce individuální techniku a na to navazovat další a další až Vám výjde hráč mužské kategorie. Někdy jezdím na turnaje přípravek a slyším i rodiče našich hráčů a jsem celkem zaskočen z pokřiků rodičů na maličké fotbalisty. Pokud zanedbáte tyto etapy, pak nemůžete chtít, aby hráči v žácích, dorostu potžmo mužích hráli rychlý, teczhnický, kombinační fotbal. To bohužel nejde. Tak abych se vrátil ke Tvé otázce. Myslím si, že zde je dobře rozběhnutá práce, ale je potřeba sjednotit myšlení všech trenérů od přípravek až po muže, aby vývoj fotbalistů ve F-M měl jasné pravidla a nastaveny jasné ukazatele výkonnosti a herních ukazatelů jednotlivce a týmu tak, aby z něho vycházely konkurenceschpní hráči na TOP úrovni.

 

Radek Hlavatý
Dobrý večer,
Zajímalo by mě jak jste spokojen s doplněním kádru, popřípadě jestli si myslíte, že na některém postu máte ještě rezervy, a dále odkud jste přivedli posily.


Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
jestli budem spokojeni to nám ukáže až soutěž a jejich výkony. myslím si, že konkurence v mužstvu oproti podzimu se diametrálně zvýšila a až tak na 2 - 3 hráče si nemůže být nikdo jistý základní sestavou. To je dobře!!!
Hráči jsou zde z našich zdrojů U19 a B mužstvo, dále ze Slovenska a z nižších soutěží.
 


fanda
Dobrý večer, generálku hrajete s Frýdlantem, proč jste si nepozvali nějakého silnějšího soupeře? Přípravné zápasy vybíráte Vy nebo to necháváte na vedení klubu?
Děkuji


Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
přípravné zápasy vybíráme my, né vedení klubu. Těžkých utkání jsme měli celkem dost Ružomberok, MFK Karviná, Třinec, na generálku před soutěží jsme volili soupeře adekvátního pro toto období. Soupeř ani moc silný, ale ani moc slabý!!!
 

Martin Blahuta
https://martinblahuta8.webnode.cz
V letošním roce slavíš ty 40 -tiny a Karel Orel 50-tiny , kdy to přesně bude a kolik budete platit do kasy ? Přeji vám oběma dárek v podobě postupu do 2. ligy ! Jak máte rozděleny kompetence ? A mohl by Karel příště usednout k on -line rozhovoru ( 14.března 19:00 ?? ).


Milan Duhan reaguje:
Je to tak 23.10. budu slavit 40. Karel Vám to za týden řekne určitě sám, kdy tomu bude. Kompetence máme rozdělené, jako všude jinde. Konzultujeme vše co se chodu týmu, hry, sestavy a dalších věcí okolo mužstva děje. Já jako hlavní trenér mám poslední slovo,ale také zodpovědnost za rozhodnutí. Určitě mu vyřídím Tvé pozvání.
 

Pepa
Dobrý večer. Chtěl jsem se čistě zeptat na hráče Kostorka. Jaký máte na něho názor? A počítáte sním do základní sestavy?


Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
zrovna dneska jsme s Kosťou o jeho výkonnosti a roli v mužstvu mluvili. Myslím si, že je to velice talentovaný mladý hráč, který má spoustu dobrých momentů ve své hře, ale bohužel je zatím neumí zeefktivnit tj. zakončit gólem, přihrávkou na gól, nebo přesnou předfinální přihrávkou. myslím si, že pokud bude nadále takto pracovat, jak zde pracuje, tak toto určitě zvládne a bude vynikající fotbalista!!! Určitě patří do okruhu hráčů, z kterých budeme sestavovat základní sestavu.
 

dave
Dobrý večer .... Měl bych jednu otázku .V jakém čase se odehrají jarní ligové zápasy??? na podzim se psalo o odpoledním čase ... Bude tomu tak??? Moc bych se přimlouval klidně i za nedělní odpoledne... Děkuji ... A přeji hodně úspěchu a zdravi


Milan Duhan reaguje:
Bohužel Vás asi nepotěším, ale pro domácí zápasy se pro jarní sezónu počítá se sobotou 10:15h. Děkuji Vám velice, také přeji vše nej.
 

fanda
Práce s PC ti asi moc nejde, Matěj Biolek odpovídal rychleji, četl si rozhovor s Matějem a proč nedostává Biolis tolik příležitostí ? Bude pro tebe utkání Lipiny s Hlučínem prestiznější než ty ostatní ? Děkuji za odpověď a pome do té 2 ligy.Jo a fakt dobrý on -line koho pozve příště ?


Já si myslím, že pan Duhan rozhodně s PC umí, když má vysokoškolský titul a musel psát své práce na PC, ale pokud chce někdo odpovídat fundovaně, tak se musí zamyslet..


Milan Duhan reaguje:
Opravdu mi to nejde. jsem ta generace, která ještě ve škole informatiku neměla. Tak se nezlob, že na to čekáš tak dlouho, jo!!!!
Ohledně Matěje Biolka s Tebou vůbec nesouhlasím a pokud nehraje je to jen objektivní důvod, zranění!!! Bohužel pro něho a pro nás problémy se zraněním má velice často.
První utkání s Hlučínem pro mě a pro nás bude důležité pro dobrý vstup do sezóny a pro mě zvlášť, protože za každou výhru s klubem, ve kterém jsem působil něco klukům pustím!!! To je pro všechny stejné. Motivace musí být!!!!
 

Daniel
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli dáváte přednost univerzálním hráčům či čistě založených na svých postech.


Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
oba dva případy beru a vůbec mi to nevadí. V mužstvu by měly být zastoupeny obě varianty.
 

B.E.
Sledujete zápasy a výkonnost hráčů v U16, U17 ?
Můžete ke každému tomuto krátce něco napsat jak si vedou, co se vám na nich líbí co naopak ne...
A jesi jsou tam konkrétní hráčí, kteří se vám líbí a jsou příslibem do budoucna?


Milan Duhan reaguje:
Většinu domácích zápasů těchto mužstev vidím.
U16 velice dobré mužstvo co se týče bojovnosti, nasazení a vůle po výsledku. Horší je to s fotbalovostí a individuální herní vyspělostí většiny hráčů. Převládá zde takové týmové nadšení pro výsledek. To je základní předpoklad úspěchu. K tomuto je, ale potřeba přidat i více fotbalovosti a bude to velice dobré. Tito kluci jsou dost poctiví. Vždycky je vnímám v týdnu na stadióně, jak jsou už dlouho před tréninkem na hřišti a kopou si. To je také ukazatel jejich zapálení pro zelepšení jejich dovedností.
U17 u tohoto mužstva mi zatím schází větší zapálení pro hru a větší obětování se pro společný cíl. Některé zápasy hrají poměrně fotbalově dobře, ale bohužel nezvládají vůbec situace ve vlastním a soupeřovém pokutovém území. Proto jejich hra a jejich výsledky jsou takové, jaké jsou!!!! Trochu by potřebovali něco z toho, co mají jejich kolegové v U16!!!!


Milan Duhan reaguje:
Ještě jsem zapoměl :
mám svůj důvod proč v těchto kategoriích nechci jmenovat žádného hráče, i když se mi zde v obou mužstvech U16 a U17 zamlouvají 2 až 3 hráči, kteří by v budoucnu mohli hrát fotbal na vysoké úrovni.
 

Martin Blahuta
https://martinblahuta8.webnode.cz
Tabulka po podzimu :
1. HFK Olomouc 35
2.MFK F-M 30
3. Břeclav 29
První jarní kolo : F-M : Hlučín , Líšeň : HFK , Břeclav . Zbrojovka B
Bude už po 1. jarním kole ztráta na HFK menší a bude po 30. kole Frýdek druholigový ( moc vám to přeji ) ?


Milan Duhan reaguje:
My bychom si to také přáli a opravdu móc.
 

Tomáš Kovář
Dobrý večer, hodně často slyšíme jak řvete po svých hráčích, někdy až moc nemyslíte ? Třeba při uterním přátelském zápase na Martina Cesneka --> Do p*** s tebou.. Myslíte,že to hráčům pomáhá nebo že je to vyburcuje k lepším výkonům ?
2. Jak to vypadá se zraněnými hráči D.Fromelius,S.Cabák ?
3. Jak dlouho chcete v MFK FM setrvat ?


Milan Duhan reaguje:
Ve své kariéře jsem zažil trenéry, kteří vůbec nekoučovali např. Bokša a trenéry, kteří koučovali pořád např. Uličný. Je to každého věc, jak koučuje mužstvo a určitou roli v tom hraje také temperament jedince. Nikdo Vám neřekne jestli je to dobře, nebo špatně. Fotbal je hra, kde se pro slovo nechodí daleko a není to balet, nebo šachy. No a když zkušený hráč udělá po několikáté triviální chybu, tak to bohužel někdy schytá. Bohužel fotbalista na takový tlak a zodpovědnost v kategorii dospělých musí být připraven!!!!
2. Moc dobře né!!!! Standa Cabák se tento týden objevil na Stovkách a pořád jeho zranění není v takovém stavu, aby se plnohodnotně zapojil do přípravy s mužstvem. To samé platí o Davidu Fromeliusovi.
3. To nezáleží pouze na mě, ale také na našich výsledcích a dalších určujících faktorech. Filozofie klubu, stabilita klubu a dalších.
 

Pavel

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně mládežnických reprezentací. Ikdyž naše mládežnická reprezentace skončila druhá na ME, pokud sleduji výsledky 16ctky atd nejsou nic moc i se slabšími soupeři z dřívější doby. A pokud i nějaký úspěch tyto reprezantace udělají, často se stává, že tito "talenti" poté úplně odpadnou.
- Čím si to vysvětlujete?
- Nemyslíte, že často v těchto výběrech vyhrává "kamarádíčkování" a výhoda velkých týmů jako je Sparta atd, že si dosadí své kluky?
- Myslíte, že je pro tyto hráče jednodušší se prosadit?

 

Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
pokud je hráč v mládežnických kategoriích v reprezentačním výběru, neznamená to automaticky, že bude hrát ligu. naprosto s Vámi souhlasím, že nominace do mládežnických reprezentací ovlivňují v dnešní době agenti, známí atd. Cílem těchto výběrů by něměly být na prvním místě dobyté tituly MS a ME, ale produkce TOP hráčů pro vrcholový fotbal (liga, reprezentace, zahraniční ligy). My právě v minulosti se řadíme k týmům, které jsou v těchto kategoriích na předních místech v počtu medailí. Bohužel toto dosahujeme poměrně často taktickou hrou oproti poslednímu úspěchu naší U19 na ME, kde tento tým byl schopen přehrát vrstevníky z fotbalově vyspělých krajin moderním technickým fotbalem s individualitama. A o to by nám mělo jít, hráče dostat co nejdříve do dospělého fotbalu viz. hráči U19 Kalas, Krejčí, Přikryl, Kadeřábek, Hála a další. a mládežnickou reprezentaci využít ke konfrontaci s TOP hráči světa a získávání zkušeností na mezinárodní scéně a né uměle vyhrávat tituly a medaile bez přínosu pro náš mužský fotbal.
 

fans
Už máte jasno o základní sestavě na první mistrák ?


Milan Duhan reaguje:
V hrubých raysech ano, ale ještě je 14 dní čas a zrovna dneska se na tréninku zranil Matěj Biolek, takže ve fotbale se moc předpovídat (plánovat) nedá, musíte být neustále připraven tyto problémy řešit a mít vždycky v zásobě více alternativ.


Džej
Dobrý den, chci se zeptat zda nechcete stáhnout nějaké mladé talenty, kteří momentálně hostují v jiných klubech jako např. Baník, Sigma, Slovácko atd.

 

Milan Duhan reaguje:
Dobrý večer,
Toto se nám podařilo s jakubem Teplým a myslím si, že to je pro něho i pro náš klub dobré řešení. Je to případ od případu. Vždycky jsem byl zastáncem filozofie, že dobrý hráč musí hrát co nejdříve dospělý fotbal. Myslím si, že v našem klubu je to ideální pro tyto hráče, aby zde začali kariéru co možná nejdříve v mužské kategorii a pokud se prosadí půjdou, jako posily do ligových mužstev. Takže odpovídám, že máme o tyto hráče eminentní zájem a také s nimi a jejich rodiči o tomto jednáme.


Džej reaguje:
A byl by ochotný klub získat třeba i zpět někoho kdo šel někde na přestup? a museli by za něho třeba dát až 500 000 ?


MIlan Duhan reaguje:
V situaci, ve které jsme nyní a ve finančních možnostech klubu rozhodně, né!!!!
 

Martin Blahuta
https://martinblahuta8.webnode.cz
Neukončil jste kariéru hráče předčasně. Mám pro vás lukrativní nabídku z Palkovic za párek a pivo si zahrát OP.Potřebuji stopéra, plácneme si ? Po sobotních dopoledních stresech na Stovkách se odpoledne odreagujete V Palkovicích Tak to bychom si mohli tykat, jsem starší


Milan Duhan reaguje:
Velice děkuji za nabídku, bohužel budu muset s díky odmítnout. Končil jsem kvůli zranění kyčle, bohužel to vypadá, že v budoucnu mi budou kloub měnit. Tak uvidíme, jak říká slepý!!! Tykání v pohodě přijimám. Děkuji.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode