11.KOLO - BAŠKA : FK STAŘÍČ 1:2 (0:1)

24.10.2021 20:05

SOBOTA 23.10.2021 14:30

                             11.KOLO - 2021/22 – 1.B.skupina C
                                 BAŠKA : FK STAŘÍČ 1:2 (0:1)

Branky: 11. Kaulinec (Vandas)        0:1
             69. Jukl (Matula)               0:2
             73. Dobiáš                         1:2
Rozhodčí:  Szkuta – Kreželok, Gorniak
Diváci : 108
        
Smetana – Vokoun, Jukl, Kocián, –  Kolář, Vandas, Musálek, Matula, Trčka Quitt, Kaulinec
Připraveni: P.Klečka, P.Klečka, Petržela, Jirát, Říha
Střídání :   74.Quitt – Jirát        77. Vokoun - Petržela    
                  90. Vandas, Matula, Trčka – Petr Klečka, Pavel Klečka, Říha
Trenér : Martin Blahuta
                       Naše poslední vítězství bylo z 11 září proti Mostům 7:1, od té doby jsme pouze jedenkrát bodovali v Oldřichovicích 1:1. K dlouhodobě zraněným obráncům Krpcovi a Veličkovi přibyl v týdnu Király a znova chyběl Malý. I proto trenér Blahuta sáhl poprvé v sezóně k rozestavení 3-5-2, nebyla to snaha soupeře překvapit, ale více obránců jsme prostě neměli a to znova nastoupil i dorostenec Vokoun, který měl v nohách dopolední zápas v Kozlovicích! Na straně domácích překvapivě chyběl Kocúr a pouze na lavičku usedl bývalý hráč FKS Adam Kautský …., funkci vedoucího týmu Bašky zastává nám dobře známý Tomáš Kautský.
                    Už v první minutě zahrozil bašťanský Křenek, ale Smetana byl pozorný. To na druhé straně domácí brankář Řízek asi v 11 minutě zapomněl, že se malá domů nechytá, pozorný rozhodčí Szkuta nařídil trestný kop a ten chladnokrevně proměnil Kaulinec po přiťuknutí od Vandase. Radost hostující lavičky a a fanoušků FKS byla veliká 0:1! Obě obrany v dalším průběhu poločasu nechybovaly, ale Baška měla dvě dobré příležitosti k srovnání skóre ,ale Smetana čaroval. A když se neprosadil po akci běhavého Trčky ani Kaulinec, tak se do kabin odcházelo za stavu 0:1.
                Ve druhém poločase bylo vidět, že hrají týmy z konce tabulky 1.B. třídy, bylo to více o bojovnosti, než o kvalitě.Do dvoubrankového vedení mohli jít hosté, ale Vandas neprostřelil v 61.minutě brankáře Řízka z malého čtverce. Za to kapitán FKS Petr Jukl po rohu Matuly už hlavou rozvlňuje síť a na ukazateli skóre svítí 69.minuta a stav 0:2. V 73.minutě dostává Dobiáš křížnou střelou Bašku do hry 1:2.Staříč koncentrovanou a disciplinovanou hrou už Bašku k ničemu nepustil a když v poslední minutě Dobiáš z trestného kopu přestřelil bylo o vítězi zaslouženě rozhodnuto. V sestupové matematice se hrálo o 6 bodů, v tabulce si Staříč připisuje důležité body , má jich 11 , za to Baška jen šest. V dalším kole zajíždí Staříč do Horní Suché ( loni tam vyhrál 2:1) a Baška do Raškovic a tam se body lehce nezískavají.
Martin Blahuta: „Důležitý zisk bodů po bojovném a zodpovědném výkonu. Měli jsme v týmu rozdílové hráče,zvlášť Smetana byl skvělý.Pomohli jsme si dnes standartkama, škoda, že jsme Bašku pustili po našem druhém gólu zbytečně do hry, ale závěr jsme zvládli a všem nám spadl kámen ze srdce. Doufám, že teď přidáme z posledních dvou kol ( H.Suchá a Sedliště) ještě nějaké body a vzdálíme se sestupovým příčkám. Je třeba pochválit celý tým a jsem za vítězství s Baškou moc rád, na ně se nám prostě daří ( v postupové sezóně 2018/19 dvě vítězství 2:1 a 4:0)!“

FOTOGALERIE - PODZIM 2021 ....   

KAPITÁNI PALKOVIC A BUKOVCE SE PŘIŠLI PODÍVAT NA 1.B. TŘÍDU. PALKOVICE UŽ DO NÍ MAJÍ BLÍZKO!    

    


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode